Täna annab Tallinnas Rock Cafés avapaugu üritus nimega Metal Arena. Lavale astuvad näiteks Spitblood, Burn Still, These Broken Remains ja Remember Me Not. Üritus on vanusepiiranguta ning pilet maksab vaid 50 krooni.

Reedel läheb aga suuremaks mölluks, sest ühel ja samal õhtul võib üritusel Naapurivisa näha ja kuulda kodumaiseid staare Metsatöll ja J.M.K.E ning põhjanaabrite rokilaulikuid Viikate ja Kotiteollisuus. Viimatimainitu on lisaks muusikale (Soomes müüdi bändi novembris ilmunud albumit kuldplaadi jagu kõigest kahe päevaga) kuulus oma huumorisoone poolest.

Nii kiitsid nad näiteks Eesti Päevalehele antud intervjuus, kuidas olid plaadifirmast kingasaamisele lähedal juba enne esimese plaadi ilmumist, kuid õnneks tuli firma boss bändi kontserdile ning kuulis “kõige paremat muusikat oma elus”. Kotiteollisuuse täispikka intervjuud saab lugeda Eesti Päevaleht Online’ist (www.epl.ee/artikkel/375115). Rock Café uksed avanevad kell 20, piletid maksavad eelmüügist 175 ning kohapeal 200 krooni.

Vägeva punkti paneb rokirallile aga vabariigi aastapäeval esinev Lordi. Soome Eurovisiooni-koletised sulgevad end laupäeval Saku suurhalli ning kostitavad publikut pooleteisetunnise rajuga, mis koosneb muusikast, uhkest pürotehnilisest sõust ning muidugi kostüümidest, mille sees ükski pillimees loodetavasti ei minesta.

Kita, Awa, OX ja teised

Lordi ehk solist Mr. Lordi, trummar Kita, klahvpille mängiv ja tausta laulev Awa, bassimängija OX ja kitarrist Amen on võidujärgse aja usinalt tegutsenud ning saanud oma restorani, telefonikaardi ning muid vidinaid. Kontsert algab kell 20, piletid, mille hind algab 350 kroonist, on veel saadaval.