Niinimetatud veebiväravate kribimise buum ka ei lõpe. Seekordseks uustulnukaks on Hugo värav (http://my.tele2.ee/hugo/). Hoolimata sellest, et Hugo värava autol on korralike lehekülje kirjutamiseni veel pikk tee käia, pakub veebisait meeldivat alternatiivi igatsugu telekahtedele ja onlainidele. Kergeid kahtlusi tekitab küll see, kui soojad on Hugo suhted autorikaitsega ja teiste väravate autoritega.

Westmani äri nime kandev Tallinna toidupood astub esimesi arglikke samme internetikaubanduses. Virtuaalpoest (http://www.westman.ee/) saab endale arvuti vahendusel koju süüa tellida ning valida meelepärase veinipudeli.

Fotosõber peaks oma brauseri tinistama aadressile http://www.uninet.ee/~tartes/makro/, kus Urmas Tartes tutvustab talle makrofoto imelist maailma. Väljas on slaidiprogrammide tutvustused, nõuandeid väikeste asjade pildistamiseks looduses, kasulikke linke makropildistajatele ning loomulik suurepärane fotokogu.

Putukate hingeelu toob sinuni aadress http://www.zbi.ee/~tiit/putukad.html, kus on väljas kümneid viitasid nii eesti- kui ka ingliskeelsetele putukateemalistele lehekülgedele ja veebisaitidele.

Kui te ei suuda mõnes välismaises jutukas vestluskaaslasele selgeks teha, kus pärapõrgus Eesti asub, siis toksige sisse aadress http://www.einst.ee/ ja saatke see vestluskaaslasele. Eesti Instituut valmistas suurepärase Eestit tutvustava ingliskeelse veebisaidi, kust leiavad vastuse ka kõige nõudlikumad küsijad.

Tipptegijate hulka kuuluv sotsiaal- ja turu-uuringute firma Saar Poll avas oma veebisaidi ning pakub sääl nii mitmeidki põnevaid arve. Kas sa näiteks tead, kui palju on Eestis pääle kalli kadunukese Mait Metsamaa veel kiiruseületajaid? Mine uuri välja, Saar Poll teab.

Eesti kõigi aegade kuulsaima ning targima semiootiku Juri Lotmani kohta saab pisut venekeelset infot aadressilt http://www.stv.ee/~run/. Loodetavasti tekivad sinna millalgi ka Lotmani raamatute tekstid...

Klassikalise muusika lembide meelehääks avati Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ehk ERSO veebisait (http://www.erso.ee/). Kontserdid, plaadistused, inimesed, ajalugu. Neistki pole veel osa veebi jõudnud, sest veebisait on alles verinoor. Soliidne kujundus tõotab küll süvamuusika sõpradele tulevikus maiuspala pakkuda.

Kui vajad öömaja, siis tuleks esmalt pisut ringi jalutada külgedel, mis peituvad veebiaadressi http://db.tourism.ee/est/ taga. Toksid arvutisse öömaja tüübi ning umbkaudse asukoha ja, hoplaa, ekraanile ilmuvadki kümned hotellid, kämpingud ja võõrastemajad, kes on õnnelikud, kui saavad sind majutada.

"See on meie punkerrrrrr, see on meie tankeeerrrr..." Seda pungiklassikasse kuuluvat laulukatket mäletavad mitmedki Propelleri fännid. Kes arvab endiselt, et punk põle surnd, peaks astuma sisse Punkrisse nr. 77 (http://www.freealways.com/mart/punk.html), kus väljas põhjalik inf enamiku kodumaiste punkbändide kohta.

Kui päev on kurb ja morn, siis tasub toksida brauseri aadressireale http://www.ut.ee/~illing/mailinaljad.htm ning lugeda kilomeetrite kaupa anekdoote.

Kui sul on olemas SAT-TV vastuvõtja ja antennitaldrik, kuid sa pead tasuliste kanalite kaartide ostmise asemel otstarbekamaks koode varastada, peaksid uurima aadressil http://www.server.ee/~hsild/ peituvat infot.

Eesti uhkeim kino Kosmos avas vinge veebisaidi (http://www.kosmos.ee/). Sinemaan saab veebisaidist teada, milline film parajasti kinos jookseb ning millised filmid jõuavad peatselt ekraanile. Pääle Kosmose kinokavade on väljas ka Tartu Ekraani, Pärnu Mai ja Haapsalu Kuu omad. Teostus on küll lahe, kuid filme tutvustavad filmijupid ei teeks ka paha.

Risto Alas (http://www.uninet.ee/~ristoa/) meisterdab tasapisi mänge. Arvutimänge. Ja pakub neid veebi vahendusel teistelegi proovida. Esimesena valmib esmaabimäng, mille alfa-versiooni saab endale veebi vahendusel tõmmata.

Ülevaate uute autode hindadest annab autohindade lehekülg (http://members.xoom.com/atikas/). Paraku on koduka teostus enam kui nutune ning ainult autode hindu sisaldav infovalik kasin.

Vrooommm!!! Ferrari fännide klubi avas koduka (http://angelfire.com/ia/marek/). Esialgu on kodukas nutune, sääl saab end ainult klubi liikmeks registreerida või uurida erinevate Ferraride viitade taga peituvaid lehekülgi.

Eesti _koda-veeb (http://www.hot.ee/skoda/) toob sinuni kilode kaupa juttu ja pilte T_ehhi sõiduautodest, nende ajaloost tänapäevani välja. (skoda.jpg)

Neil, kelle jaoks on isegi _koda liiga suur auto, tasuks läbi astuda Eesti automudelispordi kodukalt (http://www.rcauto.ee/). Mudelite tutvustused, võistluskalender, pildid, uudised. Kuigi tavapärane, sellest hoolimata põnev uurida.

Veebisait http://fr.ee/ pakub kõigile tasuta võimalust oma hiigelpikk koduka aadress tunduvalt lühema vastu välja vahetada. Okei, no tasuta lõunaid pole olemas, lühikese aadressi hinnaks on eraldi aknas kuvatav reklaamibänner.

Bäng!!!! Booommm!!! Pläraki!!! Mardi märulikangelaste leheküljel (http://kangelased.cjb.net/) saad teada nii mõndagi huvitavat näiteks Chuck "Walker" Norrise või Belgia lihamäe Jean-Claude van Damme kohta. (marul.jpg)

Interneti Peldik (http://www.uninet.ee/~piripill/INP/) kuulub tõenäoliselt nende lehekülgede hulka, mis on oma nime väärt. Mitte, et lehekülg saast oleks, kuid säält leiab niivõrd kirevat lugemist nagu tõelises kolkaküla peldikus, kus tualettpaberi asemel kasutatakse vanu ajalehti. Väljas on infi alates rästikutest ja lõpetades kosmilise koodiga, mille põhjal saab väidetavalt partnerite sobivust rehkendada. Eks ta ole. (peldik.jpg)