Luik internetis. Ekspress-mees Hans H. Luik täitis Eesti lapseeast väljakasvanud veebikodanike unistuse ja avas Delfi veebiväravas (http://www.delfi.ee/) lehekülje, kus saab uudiseid normaalselt kommenteerida ilma, et lapsesuud sekkuksid täiskasvanute vestlusesse. Kommenteerijaiks on igatsugu VIP-e ja muidu asjalike inimesi, kuid kommentaarikülje struktuur on leebelt väljendudes jabur. Urgent ei saa aru, miks ei võiks kasutada sama struktuuri nagu tavapärastel kommentaarikülgedel: nimi ette ning kommentaar järgi. Ja kes asise kommentaari asemel mingit lapsikut jama saadab, selle kommentaar kustutatakse ära. Sest lapsusi saab postitada endiselt Delfi uudiste tavakommentaaridesse.

Taskutelefonid. Aadress http://www.hot.ee/gsm/ pakub kuhjaga taskutelefoniga seotud juttu: telefonide tutvustusi, helisemismeloodiaid ning muudki telefoniomanikule tulusat.

Õppematerjalid. Veebikülg, millel nimeks CVB referaadid & kirjandid (http://www.hot.ee/cvb/ref/) vahendab õpilaste kirjatöid. Tasuta. Raudteest alates seente kasulikkusega lõpetades. Usin ja tubli õppur mitte ainult ei kraba võõraid töid, et säält paremal juhul infot hankida ning halvemal juhul keskaegse munga kombel maha spikerdada, vaid saadab enda omad vastu. Abiks veebikülg igal juhul.

Tark mees. Urgentil on põhjust rõõmustamiseks, sest netis ilmus taas üks asine raamat. Seekordseks uustulnukaks on Niccolò Macchiavelli "Valitseja"/"Il Principe" kakskeelne väljaanne (http://www.hot.ee/maclap/principe/indice.html).

Eesti keel. Netis on nüüd kõigile kasutamiseks väljas Andrus Saareste Eesti keele mõisteline sõnaraamat (http://www.eki.ee/dict/saareste/).

Nali. Baranka joke-list saadab aeg-ajalt oma tellijatele laiali siganaljakaid anekdoote, millest enamik küll inglise keeles. Tellimine aadressil http://joke.baranka.com/.

Libauudised. Eestis on nüüd oma Onioni-sarnane libauudisteagentuur Nonsense News Service (http://www.nonsenseclub.ee/news/). Kuigi osa uudiseid sisaldab vist Nonsenseclubi sisenalja, on libauudised piisavalt ajuvabad ning kohati isegi naljakad.

Edetabel. Kodumaist valdavalt tümps-muusikat mängiv raadiojaam Raadio Eesti meisterdas koos OK Interactive iga valmis edetabeli (http://tabel.ok.ee/) "Tähepüramiid", kus saab oma lemmiklaulule

ja -pilliloole hääli anda.

Kaubamaja. Ennast Eesti suurimaks kodutehnikakaubamajaks nimetava Kodutehnika.ee (http://www.kodutehnika.ee/) kaubavalik on tõesti hämmastavalt lai ning ka hinnad mõistlikud. Paraku on poe mõni nurk räpakavõitu: näiteks kui sa pole veel ühtki asja oma virtuaal-ostukorvi asetanud, teatab kaubamaja, et "ostukorvis on undefined erinevat kaupa". Kui pood ei suuda nii lihtsate asjadega hakkama saada, siis tekkib vägisi kahtlus, et vigu võib esineda ka olulisemates asjades arvelduse ja kaubasaatmiseni välja. Ja veateid on ka nagu muda. Ju siis pole veel pood valmis. A sel juhul võiks ju pisut oodata enne poeviite veebikataloogidesse kirjapanemist.

Internetipood. DigitalMarket (http://www.digitalmarket.ee/) avas digitaaltehnika kaupluse, milles müüb neti kaudu APS- ja digitaalkaameraid, digitaalseid videokaameraid ning minidisci ja CD-pleiereid. Kaup on pisut odavam kui "päris"-poes või näiteks Index Neti kaubamajas ning digi-kaupade valik suhteliselt rahuldav.

Karla katedraal. Tallinna Sakala keskus ehk nn Karla katedraal avas oma veebisaidi (http://www.sakala.ee/), mille meisterdas valmis OK Interactive. Ilus mahlakas kujundus ning sama hea sisu. Muu hulgas on väljas info ruumide kasutamise kohta ning ka saabuvate ürituste ajakava.

Zhigulid. Ladade ehk Zhigulide mitteametlik lehekülg (http://my.tele2.ee/siks/) kirjeldab Vene autotööstuse tippsaavutuste hulka kuuluva masinateseeria vanemaid ja uuemaid mudeleid.

Ameerika unelm. Tunduvalt vihasemate ja asisemate autodega tegeleb http://my.tele2.ee/micro/, kus on väljas Chevrolet Corvette i ajaloost ja tänapäevast pajatavad leheküljed.

Saabuv tutvus. Tasahilju korraliku uudiseid pakkuva veebivärava kallal nokitsevasse Zone i serverisse on tekkimas sõbraleidmise lehekülg (http://www.zone.ee/sinu/tutvumine/). Uue lehekülje autorid käituvad arukalt ning esialgu koguvad sõbraotsijate andmeid. Loodetavasti jõuavad sõbraotsijate soovid lähiajal ka surfajateni.

Veebitutvus. Eestisse tekkis veel üks sõbraleidmise külg juurde. Seekordseks uustulnukaks on HeadSebrad (http://www.hot.ee/headsebrad/). Ei midagi erilist, kuid osaliselt lihtsa ülesehituse tõttu üsna populaarne teismeliste sõbraotsijate seas.

Juhuslik tutvus. Eneli meisterdas valmis omapärase pimetutvuse lehekülje (http://home.delfi.ee/~siirman/pealeht.htm), milles täidad sõbra leidmiseks ankeedi ning Eneli saadab Sulle soovitava sõbra koordinaadid vastu. Kui selline sõber muidugi üldse andmebaasis olemas on. Esialgu on andmebaas enam kui kesine, kuid mida rohkem inimesi selle kaudu sõpru otsib, seda kiiremini baas kosub ning seda suurem on sõbra leidmise võimalus.

Meilitutvus. Sõbralist (http://www.zone.ee/hannu/sobralist/) saadab tutvumiskuulutused laiali hoopis meilitsi. Mis on lahe. Esialgu on Urgenti listiga liitunud sõbra aadressile laekunud ainult meessoost üksiklaste listiga liitumisteateid. Urgenti arvates võiks inimesed endast ka miskit kirja panna, et sõbraotsijad saaksid aimu, kellega on tegemist. Samuti võiks mõned sõbrannad endast teada anda, sest Urgenti sõber on oi kui kurb.