Kevadpäevad. Tudengitel on pidu pilvini, sest parasjagu käivad tudengite kevadpäevad. Kes tahab asja kohta lähemalt teada saada, peaks uurima aadressil http://www.eyl.ee/ kevad2000/ olevat infot.

Võistlus. Hot.ee korraldab kodukate võistlust. Rohkem infot asja kohta leheküljel http://www.hot.ee/konkurss/.

Ajakiri. Noorteajakiri X avas oma võrguversiooni (http://www. metal.ee/guanoworld/cult/). Kõige lahedam on asja juures see, et X ei piirdu ainult tavapärase pabertrükise interneti kaudu levitamisega, vaid asus looma netikommuuni. Kõik, kes tahavad, saavad astuda kommuuni liikmeks ning oma häid ja veel paremaid ideid välja pakkuda. Võidavad mõlemad: nii kommuuni liikmed ise, kes saavad sel moel parema keskkonna kui ka ajakirja väljaandjad, kes saavad ülevaate oma potentsiaalsetest lugejatest ja tellijatest. (x.jpg)

Arvutiuudised.Kanal 2 alustas iga tööpäeva õhtul arvutiuudiste edastamist ning avas ka temaatilise võrgukülje (http://

www.euudised.ee/). Lühiuudiste valik on päris hää, kuid...

E-uudised rikuvad autoriõigusi, sest nad ei viita sellele, kust uudis on pärit. Samuti on uudised olulisuse järgi järjestamata.

Muusika. Aadressilt http://my.tele2.ee/comzz/ leiad mõned poppide bändide tutvustused ning Ühendatud Kuningriigi singlite müügi TOP20. Tõeliseks maiuspalaks on see, et suuremal osal edetabeli lugudest on ka laulusõnad kaasaümisemiseks väljas.

Tsiklid. Ajakirja Xtreme Road veebikülgedel (http://www.motosport.ee/) leiavad huvitavat lugemist nii motospordi fännid kui ka muidu tsiklihuvilised. Praegu saab uurida tsiklivõistluste tulemusi ning lugeda õpetlikku juttu sellest, mida pidada silmas kiivri ostmisel. Veebisait on alles ehitamisel ning mitmed viidad ei tööta, kuid Xtreme Roadil on olemas kõik eeldused saada tsiklifännide lemmikkohaks kui võrguküljed saavad lõpuks valmis.

Marihuaana. Aadressil http://www.hot.ee/ marijuana/ asub Tõelise Kanepisõbra lemmikkülg. Infot marihuaana kohta on laialt: leebe uimasti mõju tutvustamisest kanepi kasvatamise õpetuseni ning kanepisuitsu elik jointi keeramise õpikust temaatiliste mängudeni.

Auto. Kui kavas uus jõuvanker soetada, siis tasub enne ostu vaadata, mida on võrguküljele http://www.hot.ee/

avo007/ kirjutatud. Avo jagab sääl nõu, mida pruugitud auto juures uurida, kui raha letti laod.

Mängud. Gaminghell (http://gaminghell.gz.ee/) pakub sadu viiteid erinevatele netipõhistele mängudele. Kõik viited on kenasti mänguliikide ning tähestiku järgi ritta sätitud. Tõeline mängumaan suudab viitasid läbi lapates veeta arvuti taga ilmselt päevi, nädalaid ja kuid.

South Park. Meeldivalt ropusuiste tegelastega multika South Park fännid ka ei väsi. Järjekordne South Parki fännisait (http://www.hot.ee/ southparkfans/) pakub piltide kõrval ka karjakaupa viiteid multika heli- ja videolõikudele, mängudele ning skriinseiveritele. Võrguküljelt leiab veel kirjeldused selle kohta, kuidas Kenny igas South Parki osas surma saab, hunniku fakte multika tegemisest, tegelaste kirjelduse ning loomulikult kopsaka viidakogu.

Jalgpall. Vutifännid naudivad lehekülgi, mis asuvad aadressil http://www.zone.ee/soccer/. Peale põhjaliku ning hästi üles ehitatud vutiviitade kogu leiab säält Eesti jalgpalli meistrivõistluste ja jalgpallikarikavõistluste tulemusi, mänguskeeme ning kõike muud mängudega seonduvat.

Netipood. Metal-muusika austajate tänavas on taas pidu, sest uksed avas Guano Culti nime kandev netipood (http://www.metal.ee/guanoworld/cult/). Raskemuusika valik on päris korralik.

Koolitööd. Eksamid on kohe-kohe ukse ees ning igasugused referaadid, konspektid, kirjandid ja spikrid igati teretulnud. Leheküljelt http://

www.hot.ee/kirsst/ leiad eesti keele, ajaloo ja paljude teiste ainete õppematerjale. Osa neist on tasuta, osa eest tuleb veidi rahakotti kergendada. Materjale on küll esialgu kasinalt. Veebikülgede kujundus on paraku allpool igasugust arvestust: värvivalik raskendab lugemist oluliselt ning menüü on nii pisike, et nõuab surfajalt hiire eriti kindlakäelist kasutamist.

Koodiväänamine. Programming website (http://

pweb.jumpcomputers.com/) on koht neile, kes armastavad vanas hääs QuickBASICus ja TurboPASCALis koodi väänata elik arvutiprogramme meisterdada. Huviline saab endale sikutada Basicu või Pascali progemiskeskkonna ning juba valmismeisterdet programme. Kahjuks puudub võrgukülgedel koodi väänamise õpetus.

Kool. Sügisel jõukatest peredest pärit andekaid lapsi õpetama asuv Rocca al Mare kool, mille eestvedajaks endine hansapankur Hannes Tamjärv, avas oma veebisaidi (http://www.ramkool.edu.ee/). Võrgukülgede vahendusel saab uudistaja tutvuda praeguseks juba palgatud õpetajatega, kes trumpavad teineteist üle akadeemiliste kraadide ja austust tekitavate praeguste töökohtadega. Samuti saab lugeda koolitöö korralduse, koolimaja ning muude lapsevanemaid huvitavate asjade kohta.

Pohhui. "Kellel on pohhui, sellel on pohhui. Kellel on pärast pohhui, sellel on veel rohkem pohhuim. Pealt pohhui, seest pohhui." Selliseid ja muid pohhuistlike tarkusi jagab pohhui võrgukülg (http://www.hot.ee/pohhui/). Teostus on küll kasin, aga see on nagunii pohhui.

Täpsustus. Tegin eelmisel nädalal ajalehele Baltic Guide liiga. Süvenesin nende võrguküljele (http://www.balticguide.ee/) veidi põhjalikumalt ja avastasin, et ka eestlasel on sääl miskit lugeda. Nimelt leiab ajalehest veidi Helsingi kultuurisündmusi tutvustavat juttu ning mõne söögikoha arvustuse. Soomlastele mõeldud osast võiks soome keele oskaja lasta silmad üle Tallinna söögikohtade arvustustest, sest vahel leiab säält tõesti üht-teist kasulikku.

Albert H. Urgent, vurle@yahoo.com