Allin oli ja on vaieldamatu outsider ja kultusartist, kelle nimi teadjatele lõbusa muige huulile toob. Mitteteadjatele võib esmakohtumine YouTube’i vahendusel kujuneda aga vägagi šokeerivaks kogemuseks. Olete hoiatatud, nüüd kinnitage rihmad.

1970-ndate lõpus punkansambli The Jabbers trummari ja lauljana tuntust kogunud ning seejärel päris oma bände (mis kõik jäid põrandaalusteks kultusnähtusteks) juhatanud Allini arsenali kuulusid võtted, mida ei riskinud kasutada isegi mitte kanagiljotineerija Alice Cooper ega nahkhiiretoiduline Ozzy Osbourne.

Koprofaagia, enesevigastamine ja publikuga kraaklemine – tihti kõik kolm korraga – olid Allini kontsertide argipäev, tõmbe- ja tõukenumber. Allin on öelnud: „Valu on elu. See on suurepärane, Ma tapan end laval. Miski ei tee haiget, kui ma seda teen.“ Tihtipeale lõpetas säärane uljas lavashow Allini esinemised poole pealt ja politseijaoskonnas.

Ehk on selle ekstsentrilisuse juured lapsepõlves? Jeesus Kristusele (Jesus Christ Allin) otsustati selline nimi panna, sest tema tõsiusklikule ja vaimust vaesele isale oli end ilmutanud ülejäänud maailmale rohkem tuntud Jeesus ning öelnud, et tema pojast saab Messiase tüüpi suurmees. Hiljem, et poissi koolis ei kiusataks, muutis ema ta nime Kevin Michaeliks. Aga see ei aidanud. Saatus oli otsustatud.

Allin kirjeldas1987. aastal ajakirjale Maximum Rock’n’Roll oma noorust nii: „Mul polnud sõpru. Mul oli koolis kombeks kanda naisterõivaid ja kõik vihkasid mind. Nad peksid mina ja mina neid. Jooksin nädalateks minema. Meil oli bänd Little Sisters Date, tegime hapet ja koinisime väikseid tüdrukuid. Persse kõik, ma olen alati selline olnud.“ Samas intervjuus väidab Allin, et pole juba kümme kuud pead pesnud. Sitapea.

Kogu eelneva kiuste või just selle pärast, väärib märkimist Allini pühendumus muusikale. The Jabbersile järgnes kümmekond koosseisu, neist vastu tuntuimad The Scumfucks ja viimane taustabänd The Murder Junkies. Viimases mängis lühikest aega ka Dee Dee Ramone.

Allini muusika ei pälvinud ametlikku tunnustust. Selleks oli see liiga lohakalt lindistatud ning ülemäära solvav. „Näitan bändile käigud ette ja laulan mida pähe tuleb,“ on Allin oma meetodit selgitanud. Täpsustame, et Allin ei piirdunud punkrokiga, vaid katsetas ka kantriga ning sõnaesinemistega.

1980-ndate lõpuks oli Allin alkohoolik ja heroiinisõltlane, kes ei öelnud kunagi ära võimalusest mistahes mõnuaineid kuritarvitada. Vee peal hoidsid teda tasapisi tilkuv plaadimüük ja kaootiline tuuritamine oma kümne koosseisuga.

1989. aasta lõpus klõpsatasid Allini käte ümber rauad. Esitati vägistamissüüdistus. Eeluurimise ajal Allini vaimset tervist kontrollinud psühholoogid nentisid, et mees on heade kommetega, koostööaldis ja siiras, ei ilmuta hullumeelsuse tundemärke ning näib valitud elustiiliga igati rahul olevat. Arstid märkisid, et Allinil esinesid kalduvused nartsissmile ja masohhismile ning mõned piiripealsuse ja bipolaarsuse tunnused. Kuna protsessi käigus selgus, et tegemist polnud ikkagi vägistamisega, vaid ekstreemseksiga vastastikusel kokkuleppel, pääses Allin 1991. aastal trellide tagant ning võis pöörduda tagasi oma tavapäraste tegemiste juurde.

Kuigi Allin oli lubanud end laval tappa, ei olnud sel lubadusel määratud täituda. Allin suri heroiini üledoosi oma viimasele kontserdile (vool kadus pärast teist lugu ja nördinud Allin lammutas koha laiali ning läks linna peale laiama) järgnenud peo ajal. Juhtus see 29. juunil 1993, Jeesuse Kristus Allini 36. eluaastal.

Allin maeti nahktagis ja trussikutes. Tema kirstu pandi kaasa pudel viskit. Praegu haldab GG Allini pärandit tema vend ja bändikaaslane Merle. Väidetavalt läheb tal surnud venna näopiltidega nänni müük aasta aastalt järjest edukamalt.

GG Allin

Kes ta oli?

Ehe śokirokkar

Sündis: 29. augustil 1956

Suri: 29. juunil 1993

Šokeeris: ennekõike oma ebatraditsioonilise oleku ning jultunud lavasõuga

Bände ja koostööpartnereid: The Jabbers, The Scumfucs,The Cedar Street SlutsMC2 (AKA The Motor City Badboys),J Mascis,Mark Kramer, Carolina Shitkickers, Criminal Quartet (kantribänd). The Texas Nazis, Bloody Mess & The Skabs, Antiseen, Dee Dee Ramone, The Murder Junkies.

Film: „Hated: GG Allin and the Murder Junkies”. Dokumentaalfilm GG viimasest bändist tagasivaadetega lapsepõlve ja noorusaastatesse.

YouTube: Otsing „GG Allin“ on ainult tugevanärvilistele.

Koduleht: www.ggallin.com