Uudiseks on ehk see, et ETV-st ära kolinud poliitiline nukusari „Pehmed ja karvased” jätkab ilmumist Kanal 2 eetris alates 16. jaanuarist. Laupäev jääbki selle satiirisarja eetripäevaks. TV3-s alustab juba sel neljapäeval Mihkel Raua juhitud vestlussaade „Värke Ekspress”. „Päevakajaline, tempokas ja terav jutusaade on vähemalt eratelekanalites suur haruldus, mistõttu on rõõm jätkata eelmisel aastal alustatud koostööd Eesti Ekspressiga”, ütles TV3 programmijuht Leho Verk.

Järgmisel nädalalal alustavad TV3-s „Vilde tee” uued osad, mille näiteseltskond on sama. Praegu korratakse „Kättemaksukontori” eelneva hooaja osi ja sarja „Brigaad 3”. „Kodu keset linna” puhkab veebruari lõpuni. Vabanenud eetriaega täidab tööpäevaõhtuti eetrisse jõudev reality- ja elustiilisugemetega „Õhtusöök viiele”, milles viis osalist vaheldumisi oma kaaslastele toitu valmistavad. „See pole söögisaade. Põhiline on osalejatevaheline lauavestlus, mis tekitab intriigi, sest saatesse on tulnud erinevaid inimesi üle terve Eestimaa,” ütles TV3 avalike suhete juht Annely Adermann. „Õhtusöök viiele” kestab veebruari lõpuni.

Kanal 2

Kanal 2 programmidirektor Olle Mirme sõnul jätkavad juba jaanuari algusest ilmumist „Ellujääja”, „Võsareporter”, „Krimi”, „Reporter”. „14. jaanuaril naaseb värskes vormis ja uute saatejuhtidega omaaegne menusaade „Väljalend”. Taas on juhuslikult valitud inimesel võimalik tasuta päikesereisile lennata, aga seda eeldusel, et ta on valmis juba paari tunni pärast lennukisse istuma ja jõudma lennujaama kohale enne teist võistlejat. Lustliku saate uued juhid on endine ilmatüdruk Siret Rüüberg ja raadiost Sky Plus tuntud Kertu Jukkum. 16. jaanuaril alustab Mart Sanderi juhitud „Tähed muusikas”, 17. jaanuaril naaseb eetrisse „Ärapanija”,” tutvustas Mirme.

Olulisematest hankesarjadest väärivad mainimist teisipäevane „Ülisalajane” („Fringe”), mis startis juba detsembri viimasel nädalal, ja „Komissar Rexi” uued osad, mida näeb 14. jaanuarist neljapäeviti. Mirme sõnul lisanduvad mõned uued nimetused ka veebruaris, aga täismahus läheb kevadhooaeg käima märtsis.

ETV

Rahvusringhäälingu meediasuhete juhi Anneli Tõevere-Kauri sõnul jätkuvad Eesti Televisiooni ekraanil sügisel alanud uued saatesarjad „Kahekõne”, „Ringvaade”, „Mida teie arvate?”, „Tagatargemad”. Vaatajaid köitnud Vahur Kersna ja Margit Kilumetsa saatesarja „Sind otsides” uued osad on töös ja jõuavad ekraanile väikese vaheaja järel veel enne kevadet. Populaarset „Laululahingut” sel kevadel ei toimu, saade alustab aasta pärast.

„Talv toob rõõmu spordisõpradele – ETV vahendab maailma karikavõistlused murdmaasuusatamises Otepäält 16.–17. jaanuaril, iluuisutamise Euroopa meistrivõistlused Tallinnas 19.–24. jaanuaril ning 12.–28. veebruaril saab kaasa elada Vancouveri taliolümpiale,” tutvustas Tõevere-Kaur. 10. jaanuarist algab ETV-s üks maailma parimaid huumorisarju „IT-osakond”, mis on võitnud BAFTA-sid ning Emmy.

Saated

„Värske Ekspress”

•• N 21.25 TV3-s 7. jaanuarist 

„Pehmed ja karvased”

•• L 19.35 Kanal 2-s 16. jaanuarist