Tänavune "Kaks takti ette"-saate laureaat Tanel Padar, 18, tegi tuleproovi koos Elektraga Kanal 2 otsesaates "Tabelimats" septembri alguses.

Ei kartnud kaamerat

"Kõige hullem on see, et ma kaamerat ei karda. Elektra ütles, et peaks," rääkis Tanel siis. Esimene saade aga läks tehniliste viperuste nahka.

Edasi lagunes suvel suurelt välja reklaamitud saatejuhtide paar koost.

"Kaalusime tükk aega, kas meil on ikka kindlasti vaja kahte saatejuhti ja leidsime, et selle saate jaoks sobib üks paremini," põhjendab telekanali omasaadete juht Vahur Laiapea, miks tehti valik: Elektra või Tanel.

"Loomulikult olin üllatunud, aga samas ka rõõmus, et mind on märgatud, et saan ennast näidata ning et mul on nüüd kindel kuusissetulek. Kindel koht, kust saan kindlal kuupäeval kindla raha, et maksta korteriüür ja telefoniarve. See oligi ainus pidur, miks ma varem linna ei tulnud," kinnitas Tanel suvel ja oli üliõnnelik, et telepurki pääseb.

pea ees teletulle

"See on juba unustatud teema," naerab laulja nüüd ja lisab, et tegelikult ongi tal nüüd kolmapäevaõhtuti, "Tabelimatsu" ajal, muud teha. "Aga ma ei reklaami, mida just. Tegelikult olin loll, et üldse pakkumise vastu võtsin."

Ta tunnistab, et televärk küll meeldib, aga jutt ei läinud ilmselt nii libedalt nagu peaks ja saatetoimetajatele meeldiks. Tema meelest ei ole see nii väga selge midagi, kumb kumma teenustest loobus. "Arvan, et mulle pandi liiga suured lootused ja panused. Mult oodati midagi väga head," teab laulja, kuid laidab väikeseid võimalusi stuudios. "Liiga ametlik, oleks võinud natuke vabam olla."

Aga kui ta ise saadet tagantjärgi videos nägi, võrdles ta seda Eurovisioni lõppkontserdiga. Ei sujunud päris nii, nagu noormees lootis.

Tuhande näoga mees

Taneli õpetajaks sai külma raadio- ja telenärviga Olavi Pihlamägi, tõeline oma ala autoriteet. Esimene tund kujunes pesuehtsaks kõnetehnikatunniks. Tanel pidi ajalehest artikli ette lugema, õigesti intonatsiooni kasutama ja pause pidama. Siis, diktsiooni parandamiseks, kork hammaste vahel, selgelt artikuleerima lauset väga hea asi. Ta tahtis endast koolitada tuhande näoga mehe, vaba ja sundimatu, nagu laval.

"See ainult tundub, et olen vaikne ja rahulik. Lavale pääsedes muutun kapitaalselt. Tunnen, et pean inimesi lõbustama - artisti tunne on sees."

Taneli suurimaks sooviks oli, et see tunne tuleks ka TVs ja et edetabelisaade palju vaatajaid koguks ning hooaja lõpuni vastu peaks.

Ei õnnestunud.

Otseselt läbikukkumist Tanel Padar nüüd tunnistada ei taha, kuid võtab õppetunni kokku nii: "Ütleme, et muusikat teen ma sada korda paremini. Teinekord enam, pea ees, tulle ei hüppa. "

Evelin SIMON


Tanel Padar Compromise Blue`sse?

Ettepanekuid sadas Tanel Padarile pärast "Kahe takti"-saate parimaks lauljaks tunnistamist nagu oavarrest.

Teda kutsuti küll poiste-, küll diskobändidesse. "Kuid minu vastus oli kindel ei. Mitte et mulle disko ei meeldiks, aga praegu leian, et tahaksin midagi muud teha," ütleb Tanel. Nüüd, mil Tallinnas elamispaik soetatud, läheb ehk koostöö Compromise Blue`ga lahti. Kuid ega ta kodukandi Haljala ansamblis Speed Free laulmist jäta. Tanel on siiski vastavalt südamehäälele käitunud. Kuigi tunnistab, et eks ka raha paneb palju paika.

ÕL