Praegu on Enn Eesmaa ja Andra Veidemann juba 45 aastat parimad sõbrad. Arutavad koos eesti kultuuri- ja hariduselu probleeme, vaatavad üle Ennu koostatud ajaloosaateid ja jutustavad reisilugusid.

Andra Veidemanni sõnul ei mäleta ta, et suur vend oleks teda kunagi kiusanud. "Ema oli kaua kodus ja hoolitses laste eest. Tema väitel olin ma küll väga elav laps – selline väike hernetera, kellele meeldis vennaga mürada," naerab Andra.

Venna täiskasvanuks saamist huviga kõrvalt jälginud õe sõnul on Enn alati oma tegemistes taotlenud täiuslikkust. "Kõik asjad olid tal alati korda sätitud, aga muidugi oli mul huvitav neid vaadata. Enn sai alati aru, kui ma olin tema asju vaadanud, kunagi ei lõppenud see aga riiuga. Võib-olla tundis ta vaistlikult, et peab oma väikest õde kaitsma," ei tea Andra tänaseni.

Pisiõde tekitas elavas eas vennale kodus aeg-ajalt siiski ka tüli. Eriti kui sõbrapoisid Ennu välja jalgpalli mängima kutsusid, aga tema pidanuks Andrat kantseldama. "Ühel korral oli tal ikka hädasti vaja välja minna ja siis ta sättis mulle tabureti ette ja ärgitas kommipaberitega mängima. Mina muidugi tahtsin aega venitada, et äkki ema tuleb koju," meenutab õde.

Andra sõnul ei ole ta oma vennaga kunagi edvistanud, ehkki oli ise alles väike koolitüdruk, kui Enn hakkas tudengina juba Eesti Televisioonis tööle. Oma töö tõttu tuntuse pälvinud teletegija kurtis varakult temale pööratava tähelepanu väsitavust.

Enn tahtis palju olla kodus ja tundis end ebamugavalt, kui arutati, kellega ta Pirital ujumas käib või milliseid pükse kannab.

Õe sõnul polnud ka Ennu kooliaegsed koerused kunagi füüsilist laadi. "Ta oli paras rüblik küll ja kuna nende klassis oli üldse ainult kolm poissi, siis oli tal ka piisavalt publikut," nendib õde.

Hea ajaviide oli klassivendade Jaan Toominga ja Jaak Pihlapuuga tembutamine. Näiteks oli Tooming jätnud luuletuse pähe õppimata, Jaak ja Enn aga aitasid tal vastata suvaliselt erinevatest luuletustest ette öeldud ridadega.

Enn võis tunde naerutada ka oma pisiõde, kuna oli hea imitaator. Andra sõnul kaalus vend koguni lavakasse astumist ja käis näiteringis, kuid jättis mõtte teoks tegemata, kuna ei leidnud endas piisavalt annet. Kleenukese Ennu teine uitmõte oli minna merekooli. Isa soovitas hea kuulmisega ning klaverit ja mitmes bändis kitarri mängivale pojale dirigendiametit. Lauluoskust Enn täiendaski filharmoonia juures estraadistuudios.

Ennu erihuvid olid Andra sõnul popmuusika edetabelid ja erinevad filmiajakirjad. "Ta ei ole kunagi teinud midagi lihtsalt niisama, vaid valmistab saated alati põhjalikult ette," kinnitab õde. "Võibolla avalikku tunnustust on ta vähem saanud, kui oleks väärinud."

Õlletubade ja veiniklubide asemel võib Enn Eesmaad ja tema peret kohata Kadriorus jalutamas. Käimine ongi Ennu praegune lemmikspordiala - ta on kaalust maha võtnud ja võib kiidelda väga hea tervisega.

Kui Ennul on juhtumisi puhkus, varub ta suure kuhja süvenemist nõudvaid raamatuid, magab hommikuti veidi kauem ja käib mitu kilomeetrit päevas. Mis on Enn Eesmaa praegune suurim mure. "Reisile Sinuga on hea saade ja me vaatame seda ikka, aga Eesti avalikõiguslik televisioon peaks pakkuma ka mõtlemisainet. Enn muretseb väga, et ETV-d maha ei müüdaks," ütleb õde.