Kontserdikülastajatele eripalgelisest Eesti muusikast võimalikult adekvaatse pildi andmiseks osalesid muusikanädala programmi koostamisel eri kodumaiste skeenede, nišiplaadifirmade ja festivalide vedajad. Nii esitlebki Rabarock oma kontserdiõhtul näiteks Pedigreed ja Popidioti, MTV Eesti Bedwettersit ja lack Of Eoinsi, Jazzkaar Rein Rannapit ja Svjata Vatrat, Hea Uus Heli Ans. Andurit ja Broken Times Orchestrat, Hard Rock Laager aga Still Hauts Me’d ja Horricane’i.


„Siia, üsna Euroopa serval asuvasse maanurka, ei satu produtsendid ja kontserdikorraldajad just tihti. Ja kui Eesti džässimuusikud esinevadki Norras, Pariisis või Moskvas, siis sealt neid üles otsida on sama hea kui otsida nõela heinakuhjast,” selgitab muusikanädala vajalikkust Jazzkaare hing Anne Erm.


Väliskülalised, kes on kutsutud kohalikku pilti kaema, on peakorraldaja Helen Sildna sõnul seotud kas Euroopa samalaadsete showcase-festivalidega, nagu EuroSonic Hollandis, või lihtsalt mõne suurema muusikasündmusega, nagu Sziget Festival Ungaris, Pori Jazz Soomes. Peale korraldava kaadri on Sildna kinnitusel oodata ka hulgaliselt agente ja mänedžere, plaadifirmade esindajaid ning muusikaajakirjanikke.


Katsetusest traditsiooniks


Tänavune festival on korraldajate sõnul katseettevõtmine, millest on plaanis kujundada traditsioon. „Meie jaoks on Tallinn Music Week esimene täitsa uus projekt, mida üheskoos idee autoriga on ellu kutsutud,” lausub Tallinn 2011 muusikaprojektide programmijuht Aivar Tõnso. Ta avaldab lootust, et aastaks 2011 kujuneb festival üheks kultuuripealinna aasta muusikaprogrammi põhisündmuseks, mis seob Eesti rahvusvahelise muusikamaailmaga.


Mis värk on?

Tallinn Music Week/ Tallinna muusikanädal

26.–29. märtsini Tallinnas

•• 60 esinejat on jagatud kolme päeva ja kümne lava vahel.

•• Kontserdiõhtud toimuvad Rockstarsis, Von Krahlis, Õpetajate Majas, Rotermanni jahulaos, NO99 teatris, Tapperis, Juuksuris ja Hollywoodis.

•• Kontserdiõhtute programme kureerivad Rabarock, Jazzkaar, Hea Uus Heli, Stupido Records, Rampade Org, MTV Eesti, Ulme-plaadid, Nailboard Records ja Hard Rock Laager.

•• Showcase-festival on üritus, kuhu on spetsiaalselt kutsutud kontserdikorraldajad, mänedžerid, muusikaajakirjanikud, plaadifirmade esindajad ja muud muusikatööstusega seotud inimesed, kelle ülesanne on esinejate seast uusi talente avastada.

Lisainfo internetis: