Kanal 2 teatel vaatas esmaspäeval ekraanile jõudnud esimest "Tõehetke" TNS Emori teleauditooriumi uuringu andmetel 287 000 inimest.

Selle tulemusega püstitas Hannes Võrno juhitud saade Eesti telekanalite 2008. aasta vaadatavusrekordi.

"Tõehetk" kogus telerite ette rohkem vaatajaid kui presidendi vastuvõtt 24. veebruaril, mis hoidis seni aasta vaadatuima telesaate tiitlit. Aasta edetabeli kolmandal kohal on Eurovisiooni lauluvõistluse poolfinaal.

"Tõehetk" on telemäng, kus 21 küsimusele ausalt vastates võib võita miljon krooni. Eelnevalt on osaleja nendele küsimustele vastanud valedetektori all, aga ta ei tea, kas tema vastus fikseeriti kui tõde või vale.

Esimeses saates istus Hannes Võrno vastu pihitooli Gabriel Veide. Pärast reale valusatele küsimustele ausalt vastamist oli noormees võitnud 100 000 krooni.

Noormees otsustas mängu jätkata ja vastates järjekorras 18. küsimusele, tunnistas valedetektor selle valeks. Kui see vastus oleks aus olnud, tõusnuks Gabrieli võidusumma 200 000 kroonile.

Vastates hiljem küsimusele, kas see tulemus oli õiglane või tegi valedetektor talle liiga, vastas Gabriel: "Jah, ma arvan küll, et oli õiglane".

Täna arutles Eesti Päevalehes saate moraalsusest Andres Keil artiklis "Tõehetk – hetk endasse vaadata, tegijad?".