Avalikkusele kättesaadavas rahvusringhäälingu 2008. aasta arengukavas seisab, et televisiooni hommikuprogramm muutub aastaringseks. Vaid augustis täidavad hommikukava olümpiamängude ülekanded.

Arengukavast lähtudes on see punkt ETV-l veel täitmata. Käivitatud on uued majandus- ja pereteemalised saated (“Miljon senti” ja “Pereelu”), taastati teatrietenduste edastamine ning alustati kultuuriuudiste toomist. Kevadhooajal sai alguse omatoodetud muusikalis-meelelahutuslik võistlus “Laululahing”, toetatakse kampaaniat “Eestimaa puhtaks!”.

ERR-i juhatuse liikme Hanno Tombergi sõnul on “Terevisiooni” suve läbi jätkamise kohta veel vara rääkida. “Suvekava on alles koostamisel. Hommikuprogrammi tulevik selgub mai alguses. Peame vaatama suvekava kui tervikut, võib-olla pakume veelgi meeldivamat uudist,” salatses Tomberg. Äratussaate jätkamine ei ole küsimuse all, kuid konkurentsi tõttu ei taheta veel kõiki kaarte avada.

Hommikute ajalugu

“Terevisioon” on ETV eetris alates 2001. aasta veebruarist viis korda nädalas. Aasta ringi saate tegemise kogemus pärineb 2006. aastast, kui argihommikute täitmist jätkati ka suvel. Kolme suvekuu jooksul tehti äratusprogrammi “Värskelt õhus” Tallinna botaanikaaiast kolme uue saatejuhipaariga.

Hommikud ETV-s

Äratusprogrammid

Argipäeviti

“Tere hommikust”

1998–2000 – saatejuhid Reet Oja, Mati Talvik, Katrin Viirpalu, Marko Reikop, Andres Raid, Indrek Treufeldt

“Terevisioon”

2001 – saatejuhid Anu Välba ja Marko Reikop, Tartus Ave Marleen, Andres Pangsepp, Liina Randpere, Toomas Talts

2006 – saatejuhid Katrin Vaga, Toomas Luhats, Kaileen Mägi ja Priit Kuusk

2007 –  saatejuhid Liis Lusmägi, Meelis Kompus, Tuuli Koch, Toomas Luhats, Priit Kuusk, Kaileen Mägi

“Värskelt õhus”

2006 – suvine programm (Owe Petersell ja Piret Simson, Meelis Kompus ja Eva Tihhonova, Margo Mitt ja Marii Karell)