Moskva kesklinna lambipostide küljes ripuvad värvilised Eurovisioni lipud, tänavaposte palistavad võistluse plakatid ja Olimpiiski Arena ees asuvalt suurelt lillepeenralt võib välja lugeda õitest moodustatud sõna Eurovision.

Samamoodi nagu lipud, lilled ja plakatitüdrukud varjutavad juba kolm aastat kestnud tänavaremonti, ununeb uhke etenduse jooksul Arena väsinud välimus (suur hall on ehitatud 1980. aasta suveolümpiaks). Ligi kaks tuhat ruutmeetrit ekraane laval, selle taga, kohal ja kõrval tekitab pea 80 000-kohalises saalis istudes tunde, et reaalsust nagu polekski olemas.

Muinasjutt algab tulilinnust

Esimese poolfinaali sõu teemaks on muinasjutt ja see algab rahva seast kõrgematelt tribüünidelt, kust Eurovisioni logo, tulilinnu sees lendavad lavale mõne aasta tagused noorte Eurovisioni võitjad, kes avavad Euroopa maade võlupuu ja päästavad valla laulu.

Sellele järgnev, täna õhtul teleekraanid vallutav võistlus pakub samuti oma osa „Tuhande ja ühe öö muinasjuttudest”. Energilised armeenlased võluvad idamaiste rõivaste ja tantsuga, Türgi kaunitarid teevad uhketes hõlstides nabatantsu, Bulgaaria laulja taustajõudude hulgas olevad kaks kahemeetriste „puujalgadega” tantsijat teevad kaelamurdvaid trikke.

Kogu lavasõust ei puudu muidugi rohke tulemäng, mida eriti armastavad soomlased, kes kasutavad lava äärtes lahvatavaid leeke ja on lisaks kaasa võtnud ka tõrvikutega tantsijad.

Esimese poolfinaali hääletuse aegne etendus on kergelt militaarne. Selle avab „Kalinka” solisti ja sõdurikoori esituses, peagi saabuvad lavale marssivad noored ning marsi saatel laulab ka Vene menuduo, kunagi Eurovisionilgi esinenud t.A.T.u. oma kolmanda koha saavutanud laulu.

Poolfinaalide õhtujuhid on supermodell Natalja Vodjanova ja saatejuht Andrei Malahhov, finaali juhivad laulja Alsou ja näitleja Ivan Urgant.

Esimene poolfinaal toimub täna kell 22.