Mark Zuckerbergi tänavune iseendale suunatud väljakutse on saada taimetoitlaseks süües ainult nende loomade liha, kelle on ise tapnud.

Guardian kirjutab, et Zuckerbergi idee olla tulnud tema Palo Alto kodu lähedal kohvikut pidavalt Jesse Coolilt. Viimane tutvustas teda mõnedele kohalikele farmeritele, kes õpetasid Zuckerbergile, kuidas oleks kõige mõistlikum tappa kana, siga ja kits.

Zuckerberg seletas ajakirjale Fortune, et tema huvi loomade tapmise vastu on lihtsalt tema järjekordne iga-aastane väljakutse. Möödunud aastal tegi ta endale ülesandeks õppida ära mandariini keel, aasta enne seda lubas ta iga päev lipsu kanda.

“Minu tänavune ülesanne on väärtustada toitu, mida ma söön. Paljud inimesed unustavad, et elusolend peab lihasöömise võimaldamiseks surema ning minu eesmärk on seda mitte unustada,” kirjutas ta Fortune’ile saadetud kirjas.

“Sisuliselt olen nüüd taimetoitlane, kuna söön ainult enda tapetud loomade liha. Siiani on see olnud hea kogemus – ma söön palju tervislikumat toitu ning olen palju õppinud jätkusuutliku põllumajanduse ja loomakasvatuse kohta,” hidab Zuckerberg oma tänavust ettevõtmist.

“Hakkasin sellele mõtlema, kui grillisin sealiha. Punt inimesi ütles mulle, et kuigi nad armastavad sealiha süüa, ei taha nad mõelda asjaolust, et see loom oli kunagi elus. Mulle tundus see vastutustundetu. Mul ei ole probleemi sellega, mida inimesed söögiks valivad, kuid nad peaksid võtma vastutuse, olema söögi eest tänulikud ning selle päritolu mitte ignoreerima.”