“Uued operatsioonitoad lubavad meil arendada kirurgilisi erialasid kolm korda mahukamalt. See ongi meie strateegiline eesmärk,” ütleb haigla juht Ivo Saarma.

Fertilitasel on 25 voodikohta, kolm operatsioonituba, intensiivravi ja kaks sünnitustuba. Pinda ja ruume on poole rohkem kui Nõmmel, investeeringuid tehti 20 mln krooni eest.

Fertilitas alustas Nõmmel 1993. aastal. “Läheb 11. tegevusaasta. Kümnenda aastapäeva pidu jäi ära, sest langes kolimise ajale. Sisseseadmine ja uute tegevuslubade vormistamine võttis samuti aega. Tänasest avamisest saab justkui aastapäevapidu,” ütleb Eesti erameditsiini üks esimesi alustajaid.

“Oleme kohavalikuga teinud õige sammu,” tunnistab Saarma ja kinnitab, et Nõmmelt ärakolimisega ei toimunud patsientide osas mingit kaotust. “Tänaseks on meil oluliselt rohkem patsiente kui Nõmmel, sest Viimsi rahvas hakkas kohe siin käima,” ütleb haigla juht, täpsustades, et Fertilitases käib patsiente üle Eesti.

Kui varem oli erahaigla orienteeritud rohkem nooremapoolsele patsientuurile, siis nüüd pakutakse ravivõimalusi kõigile vanusegruppidele. “Lisaks nina-kõrva-kurguhaigustele on meil üldkirurgia, uroloogia päevakirurgiana, sel sügisel käivitus ortopeedia.”

Järgmise aasta lõpus plaanib haigla tegema hakata suurte liigeste proteesimist, mis on Saarma sõnul väga mahukad operatsioonid. “Tõsiseltvõetav ala on plastiline kirurgia, näiteks suguelundite plastilised operatsioonid,” määratleb haigla juht raviasutuse laia skaalat.

“Tallinna haiglates on iga paari kuu järel mõni avamine,” räägib Fertilitase juht jätkuvast haiglate renoveerimisest. “Põhimõtteliselt käib see ka meie kohta, ega töö siis ei lõpe. Oleme küll üürnikud, aga meil on hea kindlustunne – üürileping on 20 aastaks,” tunnistab Saarma, kes enda sõnul polnud Nõmmel juba pikka aega rahul. “Nõmmel oli leping liiga lühike, kuid meditsiin on pika vinnaga asi.