Peaesinejaks on viimasel ajal palju kõneainet tekitanud Fonal Recordsi artist RISTO Soomest. Plaadimuusikat valivad Ana M (Leedu, One Ear Stereo), Alari Orav, Galaktian ja Aivar Tõnso.

Kollektiivi RISTO kuuluvad soomlased Tuomas Eriksson, Risto Ylihärsilä, Minna Kortepuro, Ville Leinonen ja nende eelmise aasta albumi "Aurinko aurinko plaa plaa plaa" valis Soome muusikaajakiri Rumba aasta plaadiks.

“Ja kui arvestada, et laiv on neil veel parem kui plaat, siis võib väita, et tegemist on hetkel ühe Soome oluliseima artistiga,” leidis ürituse korraldaja Aivar Tõnso.

“Risto muusikas ei ole midagi ennekuulmatut, pigem on seda lihtsalt esitatud nii ehedalt ja stiilselt, et külmaks jäämine ei ole võimalik. Bändi muusikas võib leida vihjeid rockenrollile, biitmuusikale ja kõigele muule, mis seostub nostalgiaga rajust möllumuusikast kuni tundeliste ballaadideni, mis aga ajatult esitatuna mõjuvad värskelt ja elusalt ka 21.sajandi klubiõhtul,” lisas Tõnso.


Leedu dj Ana M-i muusika on Aivar Tõnso arvates kindlasti mõjutatud kunagistest BEL AIR'i pidudest, mida ta külastas oma õpingute ajal Tallinnas. Pärast seda kodumaale tagasi minnes hakkas plaate mängima ja asutas ürituste korraldamise eesmärgil koos sõpradega One Ear Stereo rühmituse.

Vahepeal elas leedulanna paar aastat Londonis ja sel ajal töötas Ninjatune'i plaadifirmas ning sinna suunda peaks ka tema muusikavalik minema: eklektikat elektroonikast uue ajastu jazzini kusagil tantsitavuse ja niisama kuulamise piiril, millest tulenevalt on Ana M-i sett ajastatud publiku kogunemisele enne RISTO laivi.