Koolitants 2007 peakorraldaja Kristjan Kurmi sõnul on festivalile oluline, et osalejatel oleks lihtne omavahel suhelda ja emotsioone jagada. "Nüüd on kõigil tantsijatel see võimalus nii mobiiltelefoni kaudu kui ka festivali uues interaktiivses kodus - Ultrawebis, kuhu kõik saavad üles laadida omatehtud fotosid festivalilt ja palju muud. Sellised võimalused lisategevusteks teevadki Koolitantsust ühe mõnusa festivali," arvab Kurm.

Aadressil www.ultra.ee saavad noored vaadata pilte festivalilt, mängida auhinnamänge, lugeda intervjuusid huvitavate tantsupersoonidega, osaleda MMS-võistlusel ja palju muud. Samuti saavad noored ise Ultrawebi sisu tootmises aktiivselt osaleda.

Kõikides Koolitantsu festivalipaikades on üleval ka Ultra Chatboard, mille kaudu saab saata ergutushüüdeid oma lemmiktrupile või muid tervitusi.

Ultra kõnekaardi stardipakett, mille Tele2 igale registreerunud tantsijale kingib, teeb Kurmi sõnul intensiivse festivaliperioodiga kaasneva organiseerimise ja aktiivse suhtlemise Koolitantsust osavõtjaile lihtsaks ja odavaks.

Koolitantsu maakondlikud tantsupäevad algavad 26. jaanuaril Tallinnast Salme Kultuurikeskusest ning toimuvad kuu aja jooksul kõikides Eesti maakondades. Koolitantsu lõppkontsert toimub 27.-29. aprillil taas Tallinnas.

Festival Koolitants toimub käesoleval aastal juba 13 korda ning sellest saavad osa võtta kõik 6-20-aastased üldhariduskoolide õpilased. Aastate jooksul on Koolitantsust kujunenud Eesti populaarseim ja suurima osalejate arvuga üritus tantsu harrastavatele noortele. Sellest on saanud kooliealiste noorte seas üks oodatumaid suurüritusi, millest võttis 2006. aastal osa 323 tantsutruppi, kes esitasid kokku 756 algupärast tantsu. Festivalil osales kokku 5 513 tantsijat.

Festivali korraldab Eesti Tantsuagentuur ning selle eesmärgiks on edendada Eesti tantsuelu, tekitades võimalikult paljudes lastes ja noortes huvi tantsu vastu. Samuti on festivali eesmärgiks avastada noori andekaid tantsijaid, luues neile nii varakult võimalused edasiarenemiseks.