Kuidas teile Eesti meeldib?

Steve: Siin on väga lahe! Me käisime eile Tallinnas, vanalinn on imeilus ja inimesed lahedad. Lisaks leidsime me Raekoja platsi lähedalt väga ägeda vanade raamatute poe, kust Matt endale ühe rinnamärgi ostis (punase ja sinisega märgil on mootorratturi-rollerijuhi ristand ning venekeelne kiri "Tšempionat SSSR" - T.L.).

Ka publik oli teie vastu väga sõbralik, kuigi vihma sadas ja tegu on karmi rokkfestivaliga.

David: Jaa, igaüks, kes on nõus meid vihmas vaatama, väärib kiitust. Ma ei ole kindel, kas mina vaataksin meid, kui ma meie ei oleks... Me küll olime natuke mures, kui me kuulsime, et see on varasematel aastatel tõeline heviroki festival olnud, aga kuna tänavu on peaesinejateks The Fall ja Sparks, siis need kõhklused hajusid.

Kas siinne potentsiaalne publik pani teid ka lugusid valides kuidagi teistmoodi või teises suunas mõtlema?

David: Ei, sest me üritame kontsertidel nagunii alati oma tempokamaid lugusid esitada. Kui vihmas seisvale publikule öelda, et siit tuleb kolmeminutiline soolo, siis see ei rõõmusta neid ilmselt väga.

Mis te üldse arvate sellest, kuidas rokkfestivalid oma žanripiire üha laiendavad? Glastonbury näiteks kutsus endale peaesinejaks Jay-Z.

David: Ma arvan, et see on ainult hea. Muidu läheks võibolla isegi igavaks. Mulle meeldis kunagi grunge, no ma olin 15 eks, aga pärast seda ma olen osanud leida midagi head igas muusikastiilis. Ja ausalt vaatakski ma festivalil parema meelega Jay-Z'd kui Oasist.

Kas te olete mõnel festivalil ka peaesineja olnud?

David: Ei ole, kuigi see oleks väga lahe.
Steve: Ei, tegelikult ju oleme. Oma kodulinna Brightoni muusikafestivalil. Kuid teisel laval esines samal ajal The Go! Team...
David: Ja meie esinemise ajal ronis mingi tüüp telgi keskmise tala otsa, kukkus alla ja nii meie kontsert lõppeski. Ei, kõik läks hästi, ta ei kukkunud kellegi peale ega midagi...
Steve: See pidi veel Lee esimene kontsert olema meie trummarina ja ta pidi alles viimaseks looks lavale tulema... Ja nii ta ei saanudki.
David: Tegelikult mulle meeldib kell kaks päeval esineda.

Ma pean lihtsalt küsima, mida kõik teised ka kindlasti küsivad - miks on teie nimi Fujiya & Miyagi?

Matt: Meil oli nime valimisega väga kiire. Fujiya on Jaapani kassettmakkide tootja ning Miyagi on kung-fu õpetaja "Karate kid" filmist.
David: Kunagi me tegime ka rohkem elektroonilist muusikat ning Jaapani teema oli siis väga In. Inimesed isegi arvasid meie nime järgi, et me oleme Jaapanist ning siis me astusime lavale ja ütlesime oma Briti aktsendiga "Hello!" ning pealtvaatajad olid väga pettunud. Samas me ei kõla nagu Jaapani muusika...

Jaapani indiskene on viimasel ajal väga tugev olnud...

David: Väga tõsi, aga ma arvan, et me ei sobiks sinna...

Vaata ka Fujiya & Miyagi videot loole "Ankle Injuries":