Galaõhtusöögil kuulutati välja Aasta Kokk 2005
Võistlustingimused on läbi aastate jäänud samaks. Traditsiooniliselt on muutunud vaid peatoorained, milleks sel aastal oli eelroa puhul pardifilee ja –maks. Pearoog tuli valmistada tursast ning dessert tumedast šokolaadist. Loomulikult oli toidukorvis veel küllaldaselt lisatooraineid.
Eelvoorutöid hindas Ļürii koosseisus: Dimitri Demjanov (restoranid Gloria ja Egoist), Maia Smõslova (restoran Vertigo), Rudolf Visnapuu (Hotelli “Kolm õde” restoran Bordoo), Priit Toomits (piprarestoran Karl Friedrich) ja Kristi Tüvi (Hotelli Imperial restoran).
Hindamiskriteeriumid
Retseptide ja fotode alusel hinnati toidu välimust, tehnoloogia kirjeldust ning terminoloogiat, toorainete sobivust ja retsepti originaalsust ning isikupära. Kohtunikud, kelle töötajad osalesid võistlusel, vastavate tööde hindamisel ei osalenud.
Pingelisest eelvoorust pääses lõppvõistlusele 7 võistlejat, kellest esikolmik kujunes järgnevalt:
Inga Paenurm, piprarestoran Karl Friedrich
Ott Tomik, restoran Stenhus
Nikita Tšunihhin, restoran Ö
Esmakordselt omistati Eesti toidukultuurile olulise panuse andnud tippkokkadele rahvusvaheliselt tunnustatud kokkade aumärgid/lindid Cordon Bleu. Selle erilise tunnustuse pälvisid:
Dimitri Demjanov, restoranid Gloria ja Egoist
Priit Toomits, piprarestoran Karl Friedrich
Andrus Laaniste,restoran Novell