"Soovisime peokülalisi ja ohtralt Piritale kogunenud linnarahvast meeldivalt üllatada, pakkudes neile vaatemängu mis kindlasti tegi nende jaaniõhtust kordumatu elamuse," teatas Grillfesti peakorraldaja Tiit Treve. Treve sõnul oli hiigellõkke kavandajaks kunstnik, kes on teinud mitmeid performance'id.

Grillfest algas 21. juunil, festivali avas peo patroon põllumajandusminister Jaanus Marrandi. Marrandi rõhutas oma sõnavõtus Eesti toidu tähtsustamise ja rahvatraditsioonide elushoidmise olulisust. Seekordne Grillfest toimus koostöös Eesti Rahva Muuseumiga ja oli kantud rahvuskultuuri ja rahvatraditsioonide säilitamise ideest.

Grillfest Estonia 2002 korralduskomitee andmetel söödi 3 festivalipäeva jooksul Tallinna Lauluväljakul ära üle 5 tonni erinevat liha ja lihatooteid. Eksootilisim grillitud liha oli rahvaliidu aseesimehe Mario Sootna omalastud metssiga. Festivali raames toimusid rahvusvahelised grillimise meistrivõistlused, kus osales 11 võistkonda.

Võistlustöid hindas rahvusvahelise kategooria žürii. Ribigrillimise vooru võitis Ivari Padari juhitud Mõõdukate võistkond. Fantaasiaroa voorus oli parim telekokk Jazzi juhitud BBBQQ-nimeline stiilimeeskond. Mõlemi vooru punktisumma andis aga Grand Prix meeskonnale nimega Reval Hotels Gladiaatorid, kes läheb Eestit esindama juuli alguses San Diegos, Californias toimuvatele grillimise maailmameistrivõistlustele. Sealsamas kirjutati alla ka leping Eesti Barbeque Assotsatsiooni ja Rakvere Lihakombinaadi vahel, kes lubas toetada

maailmameistrivõistlustele sõitva meeskonna treeninguid ja võistlussõitu.

Grillfest Estonia 2002 pürib ka Guinessi rekordite raamatusse, kuna teisel festivalipäeval süüdati Lauluväljakul praegustel andmetel maailma kõige pikem grillahi, mille pikkuseks ametlikult mõõdeti 101,3 meetrit.

Tallinna vastutava politseiametniku, ülemkomissar Andre Hansari sõnul ei toimunud festivali ajal Lauluväljakul ega selle lähiümbruses ühtki märkimisväärset intsidenti. "Inimesed pidutsesid väga distsiplineeritult," tõdes Hansar. "Loomulikult tuli ette väiksemaid nagelemisi, kuid argipäevaõhtuti toimub neid Tallinna linnas rohkem, kui festivali ajal peoplatsil, mis oli tegelikult märkimisväärne."

Ka Tallinna Häirekeskuse pressiesindaja Beata Perens kinnitas, et häirekeskus ei saanud kolme päeva jooksul Lauluväljakult ühtegi väljakutset.