Kondeli sõnul on aina paremaks läinud ka puukvaliteet. Kui eestimaiselt tuntud mändi peetakse pehmeks puiduks, siis tiik, meranti ja keruing esindavad tugevat puitu, mille kiud on tihedamad ning vastupidavamad.

Aiamööbel on tootja poolt töödeldud õliga, et mööbel paremini õueoludes säiliks. Siiski soovitab Kondel kõigile ostjatele poest kaasa pudelikese spetsiaalset kaitseõli, millega veel mõned korrad puidust mööbel üle õlitada (kevadel, suvel, sügisel).

Ehkki eestlased eelistavad puitmööblit, läheb hästi kaubaks ka puit- ja metallmööbel Texas. “Hea on see, et aiamööblit ei pea ostma komplektina, osta saab ka üksikesemeid.” Uue lisatootena aiamööbli juurde soovitab Kondel gaasilampi, mis soojendab laua ümber olijaid jahedamal suveõhtul.

Käsitöömööbel lepapuust

Jõelähtme vallas Liivamäe külas tegutsev käsitöömeister Udo Aas on vabrikumööbli suhtes skeptik, tema armastab täiendada looduse kunsti. Nii saavadki loodus ja Udo kahe peale valmis imetlus-väärse mööbli: mugava ja nägusa. Rustikaalne mööbel on valmistatud lepapuust ning meistri hoovi toodud lepakoormast ei lähe kaotsi peaaegu miskit, sest jämedamatest tüvedest saavad kindlad tooli- või lauajalad, peenematest siis jällegi seljatoed. Aiamööbli viimistluseks kasutab Udo Aas õlitamist, mida soovitab jätkata kord aastas veel mõned korrad. Udo Aasa sõnul saab aiamööblile hukatuslikuks vesi, mis puidu mikropragudes jäätub, sest see lõhub puitu. Oma mööblit müütab Udo Aas laatadel, kuid sageli juhtub, et pääseb mööblit näitama vaid esimesele kevadlaadale, sest seejärel koguneb tellimusi nii palju, et ei saa jalgagi kodust välja.

Küll saab telefonitsi 565 8482 Udo Aasale lisatööd kirja panna või mööbli kohta nõu küsida.