Veerandsaja aasta jooksul on orkestri repertuaaris olnud enam kui 600 teost, mida esitatakse traditsioonilistel hiina rahvapillidel nagu hiina lauto pipa, kahekeelne viiul erhu või hiina suu-orel sheng.

"Orkestri stiil põhineb hiina traditsioonilisel muusikal, seega pole tegemist rahvamuusika ehk folklooriga," ütles Peeter Vähi ETAle. "Kui lääne muusikakultuuris on helilooja ja interpreedi elukutse enamasti üsnagi lahus teineteisest, siis hiina orkestri juurde kuuluvad sageli heliloojad, kes on ühtlasi ka pillimehed."

Nii mängivad Jilini provintsi Traditsioonilise Muusika Orkestris sellised üle Hiina tunnustatud heliloojad nagu Zhu Guangqing ja Zhao Guoliang. Samuti on orkestri uhkuseks väljapaistvad instrumentalistid Zhao Dengshan, Li Dewu, Li Qiuqui ja Yu Yanhe.

Eestisse saabub orkester 14liikmelise koosseisuga eesotsas orkestri juhi Wang Xiankuiga, muusikute hulgas on neli erinevate instrumentalistide konkursside laureaati.

Hiina orkestri kontserdid toimuvad reedel kell 18 Kohtla-Järve kultuurihoones, laupäeval kell 18 Sillamäe kultuurikeskuses ja pühapäeval kell 19 Tartu Ülikooli aulas. Järgmisel nädalal kõlab Hiina traditsiooniline muusika Viljandi kultuurimajas esmaspäeval ja Estonia kontserdisaalis teisipäeval.