"Meie klubi teeb kõike, mida Pärnus pole varem ette võetud. Oleme kõigeks valmis, aga ei tea ise ka veel täpselt, milleks. Hillari poolt on igatahes õhtu programm," lisab Lass.

Homopeo peakorraldaja Hillar Kohv kirjutab "Õhtulehele": "Nüüd uurin, keda saaks esinema kutsuda. Luuletusi loen mina ning loodetavasti tuleb ka meelelahutuslik programm. Kava selgub kohapeal."

Lassi sõnul kutsub klubi kohale DJd ja kavatseb programmi taustaks korraldada diskopeo 1980. aastate stiilis.

Kohv kirjutab "Õhtulehele", et ootab üritusele ka Eesti Gay- ja Lesbiliidu liikmeid. "Mina pole sellest midagi kuulnud," üllatus Aare Raudsepp Eesti Gayliidust. "Kevadepoole Kohv arvas, et Gayliit võiks Pärnus peo teha, aga distantsilt ei saa seda korraldada. Pealegi pole ma see inimene, kes mingit kõrtsiüritust teeks. Viis aastat tagasi ehk veel küll, aga praegu ootavad inimesed professionaalset taset."

Raudsepp on ise 18. septembril isa juubelil, kuid arvab, et võimaluse korral võiksid ju kõik homo(meelse)d siiski Kohvi peole minna. "Mina olen asjast väga positiivsel arvamusel," lisab ta.

Peo korraldamiseks sai Hillar Kohv inspiratsiooni kevadisest külaskäigust Tallinna homoklubisse Nightman ja Pärnu homonäitusest "Ecce Homo".

Urmas Lass pakub homoõhtu piletihinnaks 25-30 krooni. Kui "Vabameelsete klubiõhtu" õnnestub, võiks tema meelest neid edaspidigi korraldada.

Evelin KIVIMAA