Parima gurmeerestorani kategooria auhinnale konkureerib Pärnus asuv Ammende villa, Pädaste mõis Muhu saarel ja Stenhus Tallinnas. Parima restorani tiitlit jahivad Karl Friedrich, Pegasus ja Ö. Peresõbralikema restorani nominendid on GO SPA Saaremaal, Paat ja juusturestoran St Michael. Parim rahvuslik restoran selgitatakse Pärnu Pizzeria Romagna, Saaremaal asuva La Perla restorani ja Sushihouse hulgast. Parim kohvik on Angel, Musi või Spirit ning parim pubi AMPS 3, Baieri kelder või Vana Villem.

Kuidas valitakse võitjaid?

Auhinna saamiseks läbivad restoranid põhjaliku hindamise. Poole aasta jooksul külastas iga söögikohta kuus kohtunikku. 86 toidukultuuriga hästi kursis olevat kohtunikku täitsid iga söögikoha kohta poolesaja küsimusega ankeedi, hinnates teenindust, toitu, interjööri ja muud restoranis olulist. Finalistide seast parimate selgitamiseks külastati nominente veel kolm korda. Mõlema vooru hindamistulemused loeb kokku konsultatsioonifirma PricewaterhouseCoopers Advisors.  Lisaks valitakse ka parim veinipakkuja, õllepakkuja, uus restoran, kokk ja teenindus ning kuulutatakse välja kõige romantilisem restoran.


Kes saavad Hõbelusika?

Parimatest parimad söögikohad nii toitude, kokkade kui ka teeninduse vallas selguvad 20. jaanuaril Tallinna Lennujaamas toimuval galaõhtusöögil.


Külalisi ootab üllatuslik gurmeeklubi, kus meisterkokad pakuvad Hõbelusikas 2005 võitja - parima koka Michael Bhoola eestvedamisel hõrke toiduelamusi ja demonstreerivad kokanduse kõrgemaid kunste.
Rohkem informatsiooni toimuva kohta leiad: www.silverspoon.ee.