Parim gurmeerestoran

•• Ammende Villa (Pärnu)
•• Pädaste Mõis (Muhu saar)
•• Stenhus

Parim restoran

•• Karl Friedrich
•• Pegasus
•• Ö

Parim pere/lapsesõbralik restoran
•• GOSPA (Saaremaa)
•• Paat
•• St. Michael

Parim rahvuslik restoran
•• Pizzeria Romagna (Pärnu)
•• La Perla (Saaremaa)
•• Sushihouse

Parim kohvik
•• Angel
•• Musi
•• Spirit

Parim pubi
•• AMPS 3
•• Baieri kelder
•• Vana Villem

Kuidas valikud tehti?


•• Kuue kuu jooksul hindasid ettevalmistuse saanud kohtunikud juhuslike külastuste põhimõttel söögikohti. Kohtunikeks olid valitud inimesed, kes oma elu või töö tõttu on eri maade toidukultuuriga hästi kursis. On ka selliseid hindajaid, kes olles mõne restorani sagedased külastajad, ei soovinud oma isikut restorani ees avalikustada ning viisid hindamise läbi oma kuluga. Mõlema vooru hindamistulemused loeb kokku AS PricewaterhouseCoopers koostab tagasiside analüüsi. Kõik hindamistulemused hoitakse konfidentsiaalsena kuni auhindade kätteandmiseni galaüritusel 20. jaanuaril, kus kuulutatakse välja ka parim veinipakkuja, parim õllepakkuja, parim uus restoran, parim kokk, parim teenindus.

Lisaks antakse välja üks üllatusauhind romantilisemale restoranile.