Igas Marko Reikopi ja Anu Välba neljapäevaõhtuses otsesaates “Paar” on ka salvestatud saatelõik “Eesti sanitar”, milles askeldab libaajakirjanike rühmitus, kes paljastab ühiskonnaelu hädasid.

Ta on rääkinud monumentide langemisest, kuulanud presidendivalimistel pealt poliitikute ja saadikute mõtteid, arutlenud Eesti raskejõustiku saatuse üle.

Enamik sanitare on varasemal ajal askeldanud ka teiste  loominguliste ühenduste, nagu Õ-Fraktsiooni ja Pime Kana juures.

“Paari” saates näeb ekraanil Tanel Sitsi ja Rauno Vinni. Ekraani taha jääb toimetaja Lauri Lippmaa ja saate “Paar” reÏissöör Mihkel Ulk. Suunav ideoloogiline ja finantsjõud on väliseestlane Anti Kuningas.

“Tema näeb distantsilt valupunkte paremini ja söödab meile mõningaid teemasid ette, sest selle sees olles ei märka neid hästi,” arvas Mihkel Ulk.

“See on meie meelelahutuslik koostöövorm,” ütles huumoriühenduse kohta Lauri Lippmaa. “Nimemõte tuli sellest, et kui hunt murrab metsas ja on kui metsa sanitar, siis meie oleme ühiskonna sanitarid,” ütles ta.

Iga saate jaoks mõeldakse välja nädala teema, mille üle saaks kergelt muiata. “Mingil hetkel tuleme kokku, mõtleme ja pillume ideid, siis paar inimest kirjutavad teksti kokku, teised lisavad midagi juurde,” kirjeldas tööprotsessi toimetaja. Esialgu pole telesaatest kaugemaid plaane peetud. “Kuid midagi ei saa kunagi välistada. Me praegu alles katsetame ja kompame,” täpsustas Lippmaa.

Kes on kes?

Huumoriühenduste saavutused

•• Eesti Sanitar: Lauri Lippmaa, Rauno Vinni, Tanel Sits, Mihkel Ulk, Anti Kuningas. Huumoriprogramm ETV saates “Paar”.

Teiste saavutused

••  Õ-Fraktsioon: Tõnis Leht, Erik Moora, Lauri Lippmaa, Raul Allikivi. TÜ vilistlastest politoloogide sõpruskond. Mängufilm “Malev”.

•• Pime Kana: Indrek Kangro,

Rauno Vinni, Tarmo Tüür. Koos

ÕF-iga tegid ETV telesaate “Lõimerusikas”.