Maalehes ilmunud astroloog Igor Mangi ennustused aastaks 1999 lubasid lõppu pillerkaaritamisele ja modernitsemisele. “Toiduained ja muud esmatarbekaubad kallinevad.” Mööda pani juhtiv astroloog vaid sellega, et ennustas kadu ateistlikele parteidele ja pakkus suurt edu religioosse suunitlusega organisatsioonidele. “Ilmselt hakkab Eestis tähtsat osa etendama Eesti Kristlik Rahvapartei,” ennustas Mang.

Ka arvas Mang, et 1999. aasta Riigikogu valimised on viimased demokraatlikud valimised. Edasi saavat tulla vaid rahvuslikud päästekomiteed, mille eesotsas on president või keegi pagunitega mees. “Igal juhul on tal diktaatori volitused ja rahvas loob omakaitse. Uut majanduslikku kasvu pole oodata enne 2002. aastat.

“Valimistel on võidumeesteks Isamaaliit, Reformierakond ja Keskerakond. Kuid Savisaare kaart on sedavõrd keeruline, et ei luba tal olla peaministriks rahulikel aegadel.” Nii juhtuski.

Mööda pani Mang aga krooni devalveerimisega. “1999. aasta veebruar tuleb Eesti poliitikutele ja praegusele valitsusele üsna keeruline. Ilmselt raha pärast. Mul on tunne, et krooni devalveerimist võidakse peale suruda.” Tegelikult surutigi, aga ei läinud läbi.

Ministritele väga raske aeg

Tänavuse esimese Maalehe numbris ilmus astroloog Mangi uus üksikasjalik ennustus aastaks 2000. Rahva usk tema ettekuulutustesse on nii tugev, et juba Maalehe ilmumise päeva hommikul osteti ära kogu tiraaz.

“Paistab, et ministritest saab olema kõige raskem rahandusminister Siim Kallasel. Teine minister, kellele kevad raskeks osutub, on siseminister Tarmo Loodus. Tõenäoliselt tuleb just neil oma nahkne ministritool vabastada. Mart Laar aga tundub olevat õnneseen, kui rahaasjad välja arvata. Rotina on ta draakoniaastal erilises soosingus. Kuid õnn võib väljenduda ka selles, et Laar pääseb peaministri raskest koormast.”

Mang kirjutab ka, et vabariigi aastapäeval paneb president oma kõnega rahva imestama. Ka usub ta, et Keskerakond tuleb aprillis väga jõuliselt lavale, sest Edgar Savisaarele on see parim kuu aastas. “Aprillis on valitsus taas kriisiseisus ja aprillis-mais on oodata streike.”

Aasta tuleb eriti huvitav

Laiemalt võetakse eestis kasutusele iidsed ravimeetodid. Agaramalt tegeldakse aiandusega ja väikeloomade pidamisega. Suurtele ehitusfirmadele aga toob aasta tellimuste ja tööde vähenemist. Hoogustub maa ost-müük, mets ja maa lähevad hinda. Ilmastikus domineerib aastal 2000 kuiv õhk ja tugev tuul, loodusõnnetusteks on enamasti tormid, tuisud ja tuulekeerised.

Ajakirjandusele ennustab astroloog head aastat. “Materjale tuleb uksest ja aknast ning vahel ka taevast. Kollane ajakirjandus ja ajaviitekirjandus aga pidavat suurtesse raskustesse sattuma, kuna draakonit ei huvita ei vannitoa seep ega magamistoa mööbel.”

Aastal 2000 peaksid uuesti kokku tulema ka loomeliidud, täpselt nagu laulva revolutsiooni ajal. Igor Mangi arvates tuleb aasta huvitav, ehkki materiaalselt ja majanduslikult raskem kui eelmine.

Igor Mang palavikuga voodis

Õhtulehel ei õnnestunud Igor Mangilt ennustustele kommentaari saada, kuna tähetark on paraku tõvevoodis. “Mul on väga halb olla,” kurtis Mang kähiseval häälel telefoni. “Ajasin end just püsti, palavik on 38 kraadi. Intervjuu jaoks ma kontsentreeruda ei suuda. Arvan, et paari päeva pärast läheb üle. Tähed ise näitavad mulle seda.”

Eve HEINLA