“Sel hetkel, kui filmikaamera käivitus (valmib film “Hamlet”), sain aru, et päris aia taha pole see suvi läinud. Kui mõnele on vaja suve erakordsuseks mõnd reisi, siis mulle piisab filmitegemisest. Tõsi, see on tunduvalt kallim lõbu kui reisimine, aga head ilma armastame kõik ühtemoodi.”

Mida tehes lõõgastud kõige paremini?

“Keskkonda vahetades. Suheldes järsku inimestega, kellega iial varem pole kokku puutunud. Väga hea variant on sõita näiteks võõrasse linna, üürida hotellituba ja sealt üldse mitte väljuda, seni kuni klaustrofoobiahirmus rõõmuga koju tagasi tuled.”

Kas säästad talvel, et suvel rohkem kulutada?

“Jah, filmivõtted on maailma üks kallimaid hobisid. Talvel lakun ikka haavu, et siis suvel jälle kulutada. See kestab seni, kuni aru saan, et pean selle rumaluse maha jätma või siis, kui filmid hakkavad ise raha tagasi tooma. Ha-haa, see oli nali!”

Mõttetuim tegevus, millega inimesed suvel nõustuvad?

“Rannas külg külje kõrval lebamine.”

Mida arvad alasti ujumisest?

“Olen selle tuline pooldaja, ehkki ei mäleta, millal ise viimati ujumas käisin. Ja kas riietega või ilma. Muidugi suhtun ma alasti ujumisse tunduvalt ükskõiksemalt, kui seda tehakse lesimise vahele nudistide rannas.”

Kuidas võitled higistamisega?

“Üritan endale sisendada, et olen veebruarituisus ja ümberringi on väga külm. Seejärel hoian inimestest eemale. Ning kõige lõpuks lähen dushi alla.”

Kas suvi meelitab sind loodusesse seksima?

“Usun, et suvel on seda looduses tõepoolest tunduvalt mugavam teha kui talvel. Aga ainult selle pärast nüüd suve ka ei oota. Tegelikult, kui mind miski meelitab, siis ikka pigem naine.”

Suveüritus, millest plaanid kindlasti osa võtta?

“”Hamleti” filmi võttegrupi jalgpallivõistlus Kuressaares inglise näitlevate kesktormajate osavõtul. Mõttes olen ka Kuressaare ooperipäevadega.”

Sinu tavaline suvemenüü?

“Lapsepõlvest mäletan laatadel praetud šašlõkke. Ükskord tahaks neid veel saada. Hea vein ja camambert igal ajal.”

Äikest kardad?

“Vastupidi. Äike on üks paremini lavastatud eriefekte, mida loodus on meie elu dramatiseerimiseks välja mõelnud.”

Mis teeb sinu jaoks suvest õige suve?

“Valminud film ja sõbrad, kes pärast seda veel üksteist näha soovivad. Muidugi oleks tore, kui sinna vahele jääks veel üks õhtupoolik, kus vaikuses kaugusse vaadates tajud, et elu on ilus. Taoline asi tuleb just suvel hästi välja.”

Valdo Jahilo