Esimeses Muusa numbris on lisaks värskete uudiste ja kultuurisündmuste ülevaatele sõna antud ka kirjanikele, muusikutele, disaineritele, fotograafidele, moekunstnikeke ning teistele loojatele, teatas Muusa Grupp.

Ajakirja esinumber tegeleb küsimustega:  Kuidas tehakse kultuuri Tallinnast väljaspool? Mis juhtub, kui moekunsti ristata arhitektuuriga? Millest räägivad kõige igapäevasemad disainobjektid: magnetkaartidest parfüümipudeliteni? Kes on Eesti staarkunstnike muusad?

Muusa esimese numbri külgedel astuvad muuhulgas üles ka Kivisildnik, Maarja Jakobson, Andrus Kivirähk, Andrei Hvostov, Jüri Kuuskemaa, Peeter Sauter, Indrek Saar, Mark Raidpere jpt.  Sõna saavad ka paljud homsed tegijaid filmi-, teatri-, moe-, disaini- ja muusika vallast.

 Ajakirja esimene number on 180-leheküljeline, Muusa hakkab ilmuma 9 korda aastas (ei ilmu jaanuaris, juulis ja augustis). Muusa peatoimetajaks (pealikuks) on Tanel Veenre ning tuumaks grupp tegijaid, kes kõik toimetavad oma valdkonda puudutavat: Indrek Mesikepp (kirjanduse pealik), Madli Pesti (teatripealik), Dagmar Reinolt (filmi- ja muusikapealik), Terje Metsavas (tegevtoimetaja), Sash Uusjärv (kirjandustoimetaja), Kutt Kommel (teatritoimetaja) jpt. Muusa väljaandjaks on OÜ Muusa Grupp.