Aastal 1993 neljaliikmelisena nime all Hullu Ukko ja Kotiteollisuus alustanud ja 1996 aastal sama nimelise plaadi välja andnud bänd tegi aasta peale esikalbumi ilmumist läbi muutuse. Koosesi vähenes 3 liikmeliseks ja nime lihtsalt Kotiteollisuudeks ja aastat 1998 võib juba pidiada Kotiteollisuuden tõeliseks alguseks.

Laiema avalikkuse tähelepanu tõi bändile 2001. aastal ilmunud album "Kuolleen kukan nimi" ja sellelt pärinev singel Rakasta/ Ei Rakasta. Singli jaoks tehtud tüüpilse "äija" (est.k. vanamees, toi, rumal inimiene,  - S.V) reede õhtu veetmisest rääkiv video võitis 2001. aastal Kuldse muuvi kui Soome aasta muusika video.

Lõpliku läbimurde laiema publikuhulga teadvusse tõi 2002. aastal ilmunud album "Helvetistä idään". Tõestuseks Kotiteollisuuse populaarsusest võib pidada fakti, et bändi möödunud aasta novembris ilmunud kaheksas album "Iankaikinen" täitis Soomes Kuldplaadi tiitli saamiseks vajaliku müüginumbri (15000 plaati) kahe päevaga.

Kotiteollisuust iseloomustab kindlasti nende omanäoline huumor, millest saavad osa nii ajakirjanikud, fännid kui muusikaauhinnadade tseremooniad. 

Küsimustele vastasid Kotiteolisuuse vokalist ja kitarrimängija Jouni Hynynen ning basskitarrist Janne Hongisto.

Kui palju on tõde kuulujuttudes, et olite enne plaadi "Kuolleen kukan nimi" ilmumist väga lähedal plaadifirmast kinga saamisele?
Hongisto:
Olime väga lähedal plaadifirmast kinga saamisele juba enne esimese Kotiteollisuude plaadi "Aamen" ilmumist. Plaadifirma juht Atte Blom tuli ühele meie kontserdile ja tõdes siis, et me teeme parimat muusikat, mida ta kunagi on kuulnud.
Hynynen: See oli juba palju varem, juba enne plaadi "Aamen" ilmumist arutati plaadifirmas, et kas ikka on mõttekas nii halba ja ebakaubanduslikku muusikat tegevat bändi plaadifirma palgal hoida.

Kuidas sai alguse koostöö Nightwishi klahvpillimängija ja juhtfiguuri Tuomas Holopaisega?
Hynynen:
Baarist. Olime parajasti lindistamas plaati "Helvetista Idän"ja nägime Tuomast ühel õhtul baaris. Ta tuli meie juurde ja ütles, et tahaks meie plaadil klahvpille mängida. Meie produtsent Mikko Karmila oli Tuomasega juba asjast rääkinud ja temaga varemgi koostööd teinud. Seega algupärane idee oli pärit Karmilalt. Ja meie teeme nii nagu Karmila käsib.
Hongisto: Tuomas paluti mängima "Helvetistä idään" plaadil ja sedasi me siis vaikselt tutvusime ja jõudsime järeldusele, et see mees hakkab meiega tuuridel kaasas käima. Tuomas elab Kitees, minu kodu lähedal. Seega läks tutvumine meie kui kahe Karjala poisi vahel vägagi libedalt.

Teie viimane plaat "Iankaikinene" saavutas pärast ilmumist mõne päevaga täis kuldplaadi müüginormi. Kas plaadile osaks saanud nii soe vastuvõtt tuli ka üllatusena?
Hongisto:
Ei, see on meile juba suht tuttav tunne. Kuid eks ta ikka südame soojaks teeb, et kontsertidel inimesi käib ja plaategi ostetakse.
Hynynen: Eks seda teadis juba ette oodata. Meil on nii lojaalsed fännid, kes ostavad plaadi kohe, kui see ilmub.

Eelmisel suvel äratasite koos CMX-i ja 51 Koodiga ellu Juice Leskineni poolt 1981-1985 korraldatud legendaarse Tuuliajolla turnee, mille käigus sõideti arulaevaga mööda vesiteid ja kontserte. Kas tegemist oli ühekordse ettevõtmisega või kavatsete seda ka tulevikus korrata?
Hynynen:
Eks seda kunagi tulevikus jätkatakse, kuid kohe kindlasti mitte sel suvel. Meil tuleb nii palju oma esinemisi festivalidel, et Tuuliajolla suuruse ettevõtmise organiseerimiseks pole lihtsalt aega.
Hongisto: Eeloleval suvel Tuuliajolla tuuri ei viitsita korraldada, kuid suure tõenäosusega 2008. aasta suve lõpus seilame jälle vete peal ja joome kõvasti. Enne seda ongi hea üks suvi vahet pidada ja puhata.

Olete intervjuudes tunnistanud, et olete väga suured Metallica fännid. Millised ootused on teil seoses suvel ilmuva uue Metallica plaadiga?
Hynynen:
Kas see peaks juba see suvi ilmuma? Suurepärane. Ootused uue plaadi suhtes? Loodan, et see on parim.
Hongisto: Metallica on parim, seega on ootused vägagi kõrged. Ma muidugi kahtlen, et kas see just tänavu suvel ilmub, aga loodame parimat. Metallica eelmise aasta Lauluväljaku kontsert oli parim, mida ma näinud olen.

Ilosaarirocki kodulehel ilmuvas netipäevikus kirjutas Hynynen kui raskelt tal Kotiteollisuude lalulutekstid valmivad. Kes on teie meelest kõigi aegade parim Soome rocklüürika looja?
Hongisto:
Yrjö Jylhä, tema on mõjutanud kõiki soomlastele nii omaste ahistavate ja melanhoolsete tunnete loojaid, kes kunagi on olnud.
Hynynen: Neid on palju. Tuomari Nurmio, A.W.Yrjäna (CMX), Ismo Alanko (Sielun Veljet, Hassisen Kone), Pauli Hanhineimi (Kolmas Nainen) ja Jarkko Martikainen (YUP) tulevad esimestena meelde.

Kotiteollisuudest rääkiva Rai Rai nimelise dokfilmi kohta olete ajalehele Kalevala antud intervjuus öelnud: "Meil oli algusest peale selline lähenemisviis, et kas kõik või mitte midagi. Mis õige dokumentaalfilm see on, kui vahepeal pannakse kaamerad seisma. Selline tehakse emale vaatamiseks." Kas nüüd tagasi vaadates tundub, et ehk oleks siiski mõnikord pidanud vajutama seda "stopp" nuppu?
Hynynen:
Eks seda stoppnuppu vahepeal ikka vajutati ka. Aga põhimõte, et dokkari tegemise ajal stoppi ei vajutada on jäänud samaks . Nii oli see enne ja nii on see ka nüüd.
Hongisto: No kui sugulaste käest küsida siis jah, aga mind isiklikult meie filmile jäädvustatud joomingud ei sega. Joon viina ja käitun vahetevahel lollakalt, olen, kes ma olen ning sellega ka väga rahul. Teised võivad minust arvata mida tahavad. Stopp nuppu vajutatakse siis, kui enda meelest on selleks õige aeg.

Kas Kotiteollisuude niinimetatud "äijä" imago mõjub mõnikord ka ahistavalt? Kuigi te olete mitmeid kordi nii pressis kui oma koduleheküljel öelnud, et tavaelus te ei ole sellised nagu laval.
Hongisto:
Siia sobib vastuseks sama, mis eelmisegi küsimuse puhul. Tunnen end ja tean oma piire. Äijä imagos pole tegelikult midagi häbiväärset, oleme samapalju "äijäd" kui ülejäänud meiesugused.
Hynynen: Eks see ikka mõjub pidevalt ahistavalt, kuid samas me oleme sellise maine loonud. Seega peame koos sellega ka elama.

Kas on veel jäänud täitmata unistusi või plaane?
Hongisto:
Me ei ole veel käinud esinemas Tallinnas, puhkamas Pärnu spas ja Tartus üliõpilastüdrukuid sebimas.
Hynynen: No kunagi tahaks naisega magada ja süütusest lahti saada. Muud ei midagi (naer - S.V).

Hynynen, 1995-2000 mängisite koos Kotiteollisuude turmmari Jari Sinkosega koos ka Pornssinen Pokaali nimelises bändis. Millised ühised tulevikuplaanid on Pronssisen Pokaaliga? Kas Pornssinen Pokaali hakkab veel kunagi aktiivselt esinema või on selle bändiga kõik teed lõpuni käidud?
Hynynen:
Päris huvitav, et küsid selle küsimuse just praegusel hetkel. Me anname mais neli kontserti erinevates Soome linnades, kuid peale seda on selle bändiga meie poolt kõik. Tõsi küll, bändi laulja annab Pornssinen Pokaali nime all tänavuse aasta lõpus välja uue plaadi, kus teeb kaasa mõni originaalkooseisuski esinenud pillimängija. Kuid meie kaks(Hynynen ja Sinkonen - S.V) ei ole asjaga enam seotud.