Bonne:
Däleki siia sattumine on suuresti muidugi tänu asjade kokkulangemisele ja pimedale juhusele. Ei õnnestu just tihti midagi nii head siia toimetada... Noh, et satuks reede peale ja Electric Storm ja nii edasi. Ma usun et nii hiilgava võimaluse oleks ära kasutand ka kehvematel aegadel mis meid tõepoolest ähvardavad. Däleki kohta peale kiidusõnade pole midagi kosta...sellest vallast kindel lemmikbänd ja kindlasti peaks Dälekit vaatama/kuulama tulema igaüks kes maailmatasemel alternatiivmuusikast lugu peab.


Teete mõlemad oma bändidega praegu uut plaati...kas kontsert ei aja stuudioreziimi segi?

Bonne:
Jah, tõsi ta on. uUue plaadi loomine käib täies hoos. Lugusid on valminud juba ikka päris paras hulk, hakkame tasapisi ka valikut tegema, millised pääsevad plaadile, millised jäävad B-pooli ootama või tolmu koguma. Eks kontserditega ole ikka jah tegemist ja natuke löövad stuudiotöö seisma küll, aga isiklikult arvan et see kahjuks ei tule. Jääb aega lugusid seedida ja osasid ka juba testida. Ja oleme see aasta Eestis ikka väga harva esinenud...

Tero:
Tuleb jah, plaat mis algselt oli mõeldud EP'na aga paisus LP'ks, tööpealkirjaga "Imeväärne higi". Eks viimane minut paneb veel kõik detailid paika ja pakub kindlasti ka üllatusi. ja kui tähtede seis on hea, siis ikka sel aastal ja mitte keset jõulutralli. Kontserdid pidurdavad küll veidi plaadi poleerimist aga samas peale 15-aastast haudumisperioodi on uuesti käima õppimine vajalik, seda enam et lugude õige kõla leidmine käib just proovide ja laivide käigus.


Kui palju te Öäkiga uut materjali laivis ette kannate?

Tero:
Laivil mängime enda plaadimaterjali pea tervikuna, pluss veel midagi aegade hämarusest, aastast 1991, kui alustasime oma mürakatsetusi koosseisus bass ja trummid. Nüüd, valgusaastaid hiljem, on neid asju õpetlik uuesti elustada, rahulduda teadmisega et põhimõtted on jäänud samaks, vorm aga muutub vastavalt ajale.

Bonne:
Kindlasti tuleb täielikule esmaesitlusele meie tulevase plaadi nimilugu ja järgmine raadiosingel "Skeletal"...ja päris kindlasti mõni uue plaadi lugu veel...samuti juba kõigile teada-tuntud "March of the Blades", mis on ka ju tegelikult tulevase plaadi pala. Loomulikult tuleb ka vägev valgusshow, nii et pettuma Pedigree etteastes ei pea kindlasti keegi.


Kas Rocktoberfestil kõlanud The Vaselinesi "Son Of The Gun" jääb ka seekord Pedigree kava ankrulooks?

Bonne
: Selliseid kavereid oleme aeg-ajalt kontserdil ikka esitand ja see on nn. puhtalt "just for fun"...oleme mänginud neid täiesti vastavalt enda tujule... Sama on ka selle Vaselinesi looga "Son of a Gun"... Meie kava on alati suht paindlik ja ükski kontsert pole eelmise koopia... Ja üllatusi  üritame iga kord pakkuda.


Öäk ja Pedigree alustasid eri linnade kunstikoolide bändidena, kas see on ainuke side nende vahel?

Tero:
Mitte ainult, jõulise elektroonika ja raskete müramassiivide sega amastavad mõlemad, ühesõnaga kõva punni.

Bonne:
Muidugi suuresti siduvaks teguriks algusaegadel oli legendaarne Heven, selline mõnus vennaskond ja kogunemispaik kus tolle aja vähesed alternatiivbändid ikka aegajalt kokku said ja pidutsesid. Teine märksõna oleks vast lihtsalt muusikahuvilistest sõbrad...need oleme Öäki tiimiga juba samuti hämaratest aegadest saati. Öäk ja Pedigree on kaks vähestest tolle aja bändidest kes siiamaani täie auruga tegutsevad ja Electric Storm on suurepärane võimalus neid ühel laval näha.






.