Tartu tänavuse motoshow’ projektijuhi Margus Kikkuli sõnul on sügis tänuväärne aeg, kuna siis tulevad paljud autofirmad välja uute mudelitega. Seekordse, järjekorras 9. messi 27 Eestis esmaesitletava sõiduki hulgas on nii sõidu- kui ka veoautosid. Varasematel aastatel on piirdutud ca 15 uue mudeli näitamisega. Nüüd on lisaks sõiduautodele rivis kolm uut MAZ-i ja viis Scaniat.

##Maserati Quattroporte tõi Tartusse ajakiri e5. “Ma olen neile ikka rääkinud, et pole mõtet tulla siia oma vanu ajakirjanumbreid jagama. Maserati oli ajakirja enda idee,” lausus Kikkul. “Enam pole nii, et ürituse nael on näiteks mõni uus Volkswagen,” seletab projektijuht, et publiku tõsisemaks meelitamiseks läheb vaja enamat. Sel kevadel tõi Autoleht Motorexi messile Ferrari. “Selle messi eripära on autod igas mõttes. Messihallides on sõiduautod, õues platsil tööautod ning muruplatsil suured veokid,” loetles Kikkul. Kõik kaherattalised ja ATV-d tahab Kikkul hoida märtsikuiseks Motoexotika messiks.

Autode kõrval saab tutvuda kõigega, mis nende juurde kuulub, aknakiledest ja treileritest ajakirjade ja sõidukoolituseni. Motoshow’d nimetab Kikkul siiski meelelahutuseks – see annab põhjust kodust välja tulla, Tartusse sõita. Tehnika on lihtsalt selle lisaväärtus. Autosõbrad tulevad ju niikuinii uute mudelite nimekirjaga kohale ja vaatavad värske kauba üle.

Vaata ka: