Michael Jacksoni suurest suguvõsast ja Michaeli kulukatest veidrustest on aeg-ajalt ikka räägitud. Kuid nüüd, mil kasvatusteadlased on üha valjema häälega hakanud väitma, et kuritegelik alge on igale inimesele geenidega kaasa antud ja just esivanematest sõltub, kellel seda rohkem ja kellel vähem on, tasub heita pilk Jacksonite suguvõsale laiemalt.

Michael Jacksonil on viis venda, kolm õde ja üks poolõde. Poolõde on pereisa Joe patu vili. Veerandsada aastat tagasi oli Jacksonite pere fänn Cherile Terrell armunud Michaeli venda Jackie’sse, paraku jättis Cherile noormehe täiesti ükskõikseks. Pereisa Joe, toona 46 aastat vana, võttis siis noore naise kärmesti ise ette – ja seda veel oma laste ema Katherine’i juuresolekul! Päev pärast Michaeli 16. sünnipäeva augustis 1974 sündis sellest vahekorrast tütar Joh Vonnie.

Pesamuna Janet

Kui keegi üritaks mõõta pisarakogust, mis naised oma suurte armastuste peale kulutavad, siis üsna tõenäoliselt mahuks edetabeli etteotsa nukunäoga Janet Jackson – klanni pesamuna.

Kui Janet oli 18, jooksis ta koos laulja James DeBarge’iga kodunt ära. Kuid viimase naisevõtuplaan luhtus Jacksonite vahelesegamise tõttu. Liidust ei saanudki asja, ja aastal 1989 võttis Janet oma majja elama hoopis tantsija Rene Elizondo. Seitse aastat hiljem ähvardas Janet Rene majast välja visata, kui mees uimastiravile ei lähe. Rene jäi lõpuks nõusse, kuid õige pea avastas Janet, et mees on hakanud teda mitmes mõttes petma. Kõigepealt laskis Rene võltsida narkotestide tulemusi ja lisaks leidis endale uimastiravilast ka armukese.

Janeti kannatus katkes mullu, mil ta seelikukütist Rene lõplikult välja viskas. Too lubas kättemaksuks kirjutada Janetist raamatu, kus süüdistaks naist biseksuaalsuses. Janet (praegu 33) pakkus aga Renele väljaviskamise kompensatsiooniks 11 miljonit dollarit valuraha.

Kuni selle ajani olid Janeti suhted ülejäänud klanniga peaaegu olematud. 1994. aastal oli neiu lavalt skandaalselt minema tormanud ja tõotanud pärast etenduse “The Jackson Family Honors” salvestust mitte iial enam koos oma perekonnaga esineda. Janet oli keset kontserti teada saanud, et tema esinemistasu polnudki maksimumsummana kirjutatud. See uudis vapustas staari sedavõrd, et ta jättis isegi kontserdi lõpuloo kaasa tegemata.

Mässumeelne La Toya

La Toya Jackson raputas oma perekonda 1991. aastal üllitatud raamatuga, kus ta süüdistas pereisa Joe’d kõigi laste julmas peksmises. Lisaks olevat isa seksuaalselt kuritarvitanud nii teda kui õde Rebbie’t.

La Toya sõnul tegid isa kuritarvitused temast emotsionaalse invaliidi, kes ei suuda enam iial seksist mõnu tunda. Ka eksabikaasa Jack Gordoniga olnud La Toyal tihti ihulisi probleeme. “Ma ei talunud ta puudutusi,” on La Toya ise kinnitanud. Paar lahutati 1997. aastal. Järgmisel aastal algatas La Toya (42) aga ekskaasa vastu kohtuasja. Nimelt olevat Jack oma naist kogu abielu kestel peksnud, kuna La Toya keeldus kaasa tegemast räpaseid suguakte. Mees aga on kõike eitanud, väites hoopis, et La Toya peksis teda.

Vennaarm

Ütlus “vend ei tunne venda” kehtib ka Jacksonite pere vennaste kohta. Jermaine (praegu 45) tegi ära oma nooremale vennale Randyle, lüües üle tema kauaaegse armastatu Alijandra ja viimasega salaja abielludes.

Randy (praegu 38) elas Alijandra Loaizaga seitse aastat ja too sünnitas talle ka kaks last. 1995. aasta alguses läks paar lahku, ja kohe haaraski Jermaine vennanaise oma kaissu.

Jermaine’i armuelu on üsna kirev olnud. Juba abielu ajal Hazeliga alustas ta kaheksa aastat kestnud suhet Margaret Maldonadoga. Mõlemad naised sünnitasid talle vaid kolmekuise vahega lapse. Alijandraga abiellus Jermaine märtsis 1995. Randy istus sel ajal naise peksmise eest vanglas oma kolme kuud, kuid igatses ikka Alijandra järele. Kui ta siis vanglast välja sai ja avastas, et vend on tema senise naisega abiellunud, ähvardas ta Jermaine’i ära tappa.

Veidruste kuningas

Michael Jacksoni maine veeres allamäge aastal 1993, kui tema rantšos külas viibinud 13aastane poisike teatas, et kuulus laulja on teda seksuaalselt kuritarvitanud.

Popmuusika kuningaks tituleeritud Michael Jackson, kes alustas oma lauljateed pereansamblis Jackson 5 juba 11aastasena, sulges kiusliku poisikese suu lõpuks 40 miljoni dollarilise valurahaga. Kuid samas jäi Michael skandaali tõttu ilma Pepsi firma reklaamilepingust ja pidi ära jätma ka varem kavandatud kontserditurnee.

Kuni selle ajani oli Michael Jackson oma veidrustega endale jamasid kaela tõmmanud näiteks kodus puusärgi hoidmise, Liz Taylorile altari ehitamise ja oma rohkete plastiliste operatsioonidega.

Avalikkuse tähelepanu pälvis ka tema salanaitumine Elvis Presley tütre Lisa Marie’ga Dominikaani Vabariigis mais 1994. Kurjad keeled räägivad, et Lisa Marie lootis selle abielu abil sillutada oma lauljakarjääri. Michael aga tõukas Lisa Marie’ kõrvale. Lisa Marie sai lahutuse jaanuaris 1996.

Kümme kuud hiljem abiellus Michael oma nahaarsti assistendi Debbie Rowe’ga. Värske abielunaine kurtis, et nende mesinädalate aegu veetis Michael hoopis rohkem aega 8aastase poisikese kui oma naisega.

Kolm kuud pärast pulmi sünnitas Debbie Michaelile poja, kellele pandi nimeks Prince. Kohe pärast lapse sündi võttis Michael imiku Debbie käest ära ja saatis naise Arizonasse. Aprillis 1998 sünnitas Debbie tütre, kes sai nimeks Paris. Taas kordus sama lugu: Michael haaras vastsündinu oma valdusse ja lükkas Debbie kõrvale. Mullu oktoobris sai Debbie’l sellest äraspidisest abielust kõrini ja ta andis sisse lahutuse. Kohtuotsuse järgi jäid lapsed Michaelile ning Debbie pidi leppima vaid 8 miljoni dollariga.