LitoZin

KAPSLID

Toidulisand, mis sisaldab spetsiaalselt aretatud koer-kibuvitsa (Rosa canina) marjade pulbrit. Kibuvitsamarjad on kuivatatud erilisel viisil, madalal temperatuuril. LitoZin on 100% looduslik preparaat ja sisaldab patenteeritud toimeainet GOPO. Vähendab liigesejäikust ja parandab liigese liikuvust, omab põletikuvastast ja valuvaigistavat toimet. Lisaks on kreemis rohkelt looduslikke vitamiine ja mineraalaineid. Kapsleid võib tarvitada pidevalt ja need on ohutud ka aastatepikkusel pideval tarvitamisel. Hästi talutav, kõrvaltoimed puuduvad.

ArthroStop Plus

TABLETID

Sisaldavad glükoosamiini, kondroitiini ja MSM-i. Glükoosamiin on kõhrluudes esinev ühend, mis on oluline sidekoe arengus. Glükoosamiin mõjutab kõhrede ainevahetust ja taastab liigeste funktsioneerimist ning paneb kulunud kõhred uuesti kasvama. Glükoosamiinil on põletikuvastane toime. Tabletid leevendavad liigesevalusid ja liigeste jäikust ning parandavad liigeste liikuvust. Kondroitiin tagab kõhre elastsed ja mehhaanilised omadused, mis aitab omakorda kaasa liigeskõhre täiuslikule funktsioneerimisele. MSM on looduslik väävliühend, millel on oluline roll kõhresünteesis. MSM aitab glükoosamiinil jõuda liigeskõhredeni ja seal toimet avaldada. Lisaks omab MSM lihas- ja liigesvalu alandavat toimet. Tablette tarvita vähemalt kaks kuud järjest.

ArthroStop

KREEM

Kasutatakse mitu korda päevas valulike ja jäikade liigeste määrimiseks. Parima tulemuse saamiseks tuleb kreemi kasutada koos Arthrostop Plus tablettide või siirupiga. Kreemi toimeained avaldavad nahapinnal mõju lokaalselt, parandavad verevarustust ja soojendavad valulikku piirkonda. Väheneb liigeste valulikkus ja paraneb liigeste liikuvus.

Ice Gel Sport

KÜLMAGEEL

Leevendab kiirelt liigese- ja lihasevalusid. Samuti vähendab rebestuste, venituste ja nihestuste tagajärjel tekkinud turseid ja põletikku. Aitab leevendada kaela-, õla-, alaselja- ja jalalihaste pingeid. Geelis olevad toimeained kutsuvad esile külmatunde ja takistavad valu tajumist. Geel sobib kasutamiseks kõigile.

Deep Relief

GEEL

Sisaldab 5% ibuprofeeni ja 3% levomentooli. Ibuprofeen on põletikuvastase ja valuvaigistava toimega, alandab põletikku ja turset. Levomentool toimib paikselt naha närvilõpmetele, parandab verevarustust haigestunud piirkonnas ning tõstab naha- ja selle all oleva lihase temperatuuri. Mentool toimib lisaärritajana ning takistab valuimpulsside jõudmist ajukoorde ja valu tajumist. Selline toimeainete kombinatsioon tagab kiire ja kestva valuleevenduse. Geeli kasutatakse lihasvalu ja -pinge, liigese- või spordivigastusega kaasneva valu korral. Mittekleepuv ja -rasvane, meeldiva mentoolilõhnaga. Ei soovitata alla 12-aastastele lastele, rasedatele ja imetavatele emadele. Geeli ei tohi panna silmade ja huulte ümbrusesse, limaskestadele ega katkisele või põletikulisele nahale.

Profenid

GEEL

Põletiku- ja valuvastane ravim, sisaldab toimeainet ketoprofeen (1%). Ketoprofeen imendub läbi naha põletikukoldesse ja leevendab paikselt reumaatilisest haigusest või traumast tingitud lihas- ja liigesevalu. Soodustab naha, veenide, lümfisoonte ja -sõlmede pindmiste põletikuliste protsesside paranemist. Hõõrutakse naha sisse vähemalt paar korda päevas ja ravitav nahk peab olema terve. Määritud kohta ei kaeta sideme ega plaastriga. Geeli ei tohi määrida silma ega selle ümber ning limaskestadele. Alla 15-aastastele lastele, rasedatele ja imetavatele emadele ei soovitata. Geel ei määri riideid ja on meeldiva lõhnaga.

Olfen

PLAASTRID

Toimeaine diklofenak, millel on põletiku- ja valuvastane toime. Sisaldab abiainena levomentooli, mis avaldab jahutavat ja valuvaigistavat toimet. Plaastrid vähendavad põletikust tingitud valu ja turset ning neid kasutatakse reumaatiliste kaebuste välispidiseks raviks. Lihtne nahale asetada. Kui plaaster tundub liiga suur, võib seda väiksemaks lõigata. Et plaaster on kergelt veniv, on seda lihtne paigaldada ka liigestele. Plaastri toime kestab 12 tundi. Plaastreid võib kasutada kaks nädalat järjest ja nende kasutamise ajal võib tarvitada ka suukaudseid valu ja põletikku alandavaid ravimeid.

Proviisor Linda Neostus             

•• Sügis toob kaasa jahedad ilmad. Just siis märkavadki paljud, et nende kaela- ja seljalihased on pingul ja kipuvad valutama. Vanemaealistel sagedamini, noorematel harvem. Liikuma hakkamine on kuidagi raske ja kange, liigesed justkui ei töötaks, on valulikud ja jäigad.

•• Loomulikult on selles osaliselt süüdi külm ja niiske ilm, aga ka kunagised traumad võivad end meelde tuletada. Ning loomulikult vanusega kaasas käivad liigesehaigused.

•• Kui lihas- ja närvivalu saab leevendada ja lokaalset põletikku alandada nahale määritavate salvide ja geelidega, samuti valuvaigistitega, siis liigeste valulikkuse ja kulumise korral enam määrded üksi ei aita. Kui liigesed on jäigad, valusad ning paistetanud, võib arvata, et tegemist on liigese kulumise ehk artroosiga., mis on ühe või mitme liigese püsiv ja süvenev liigesehaigus. Kindlasti peab pöörduma arsti poole, et saada oma tervislikule seisundile vastavat arstiabi. Apteegist saab osta erinevaid tooteid liigeste valulikkuse ja kõhrede kulumise ennetamiseks ja leevendamiseks. Mida varem hakatakse tõsiselt oma liikumisaparaati suhtuma, seda paremad on tulemused ja kõrgem elukvaliteet.