Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Gerrit Mäesalu ütles Päevaleht Online'ile, et Janek Lauri leiti kell 9.17 pooduna Paldiski, täpsemalt Leetse lähedal metsas. Lauri surnekeha leidis juhuslik mööduja. "Käesoleval hetkel ei saa me üheselt väita, kas Lauri oli poonud ennast ise või ei olnud surm vabatahtlik," Mäesalu.

Kriminaalmenetlust juhtiv prokurör Elle-Mai Velling kinnitas täna ajakirjanikele, et uurimise peamise tööversiooni kohaselt  poos Lauri end siiski ise üles. Vellingu sõnul puuduvad seni andmed selle kohta, et Lauri oleks maja jätnud hüvastijätukirja.

Põhja politseiprefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse ülemkomissar Priit Pärkna ütles Päevaleht Online'ile, et surnukeha ei olnud väga kõrvalises kohas, seega ei saanud mees väga ammu surnud olla.

Pärkna sõnul oli politseil juba eile üks uurimisversioonidest, et Lauri võis endalt elu võtnud olla, mistõttu asuti läbi otsima piirkondi, kus inimesed tihedamini enesetappe sooritavad. Ta tõi näitena Türisalu panga ja teised kohad. Janek Lauri leidjaks oli siiski juhuslik möödakäija.

Surnukeha lähistelt leiti ka Lauri auto.

Politsei otsis Janek Laurit seoses eile kella 15.15 Tallinnas Vilde tee 76 majast 30-aastase Aire ja tema kahe lapse - 7-aastase ning 7-kuuse tüdruku - vägivallatunnustega surnukehade leidmisega. Tegemist oli endise kaitseväelase Lauri abikaasa ja tema lastega.

Surnekehad leidsid naise ämm ja äi, kellel oli alates neljapäevast perekonnaga ühendus kadunud.

Politsei kinnitusel on enne lõplike ekspertiisitulemuste selgumist siiski alust arvata, et nii naine kui ka lapsed kägistati ning ilmselt toimus see neljapäeval.

Põhja ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Lavly Lepp ütles ajakirjanikele, et siiani ei saa jätkuvalt kindel olla, et just Lauri oli see, kes perekonna tappis. Pärkna kinnitusel ei ole kriminaalasjas hetkel ühtegi uut tagaotsitavat.

Viimased kaks kuud puhastusteenust pakkuvas ettevõttes töötanud Janek Lauri ei ilmunud tööle alates selle nädala esmaspäevast. Sellest ajast oli välja lülitatud ka tema mobiiltelefon.

Päevalehe andmetel nähti Laurit viimati neljapäeval kell 16 Vilde tee korterist lahkumas. 

Politsei ja prokuratuur ei kinnitanud täna, kas tragöödia põjuseks võisid olla Janek Lauri kasiinoharrastusega tekkinud võlad.

Kaitseväe kaplan oli Janek Lauri pihiisa

Aastal 2004 Kosovos missioonil käinud ning mitme medaliga autasustatud Janek Lauri lahkus kaitseväe logistikakeskusest mullu suvel.

Kaitseväe ja Kaitseliidu kaplan Gustav Kutsar ütles täna TV3 Seitsmestele Uudistele, et endise kaitseväelase leitnant Janek Lauri tragöödia seotust tema varasema Kosovo-missiooniga ei saa välistada.

Missioonilt naasnute hingeseisundi eest hoolitsemine on kaitseliidu kaplanitele üks keerulisemaid  küsimusi.

"See on meie jaoks kõige raskem teema, sest meil ei ole peale teenistust inimesega kontakti. Kuna missiooniüksuste arv on tõusnud, siis tagasitulnute arv on ka aastatega kordistunud sadadega ja meil ei ole ülevaadet...," ütles Kutsar

Kaitseväel on kohustus missioonilt naasnutele ja nende peredele teatud perioodi vältel tuge pakkuda. Hiljem sõltub kontaktihoidmine juba inimesest endast.

"Janek Laurist on mul raske rääkida. Esiteks, ma tundisn tema perekonda isiklikult, käisin neil külas. Teiseks, ma olin tema pihiisa." rääkis Gustav Kutsar TV3 uudistele.