Lisaks toitlustuse, jaekaubanduse, tootmise ja sidusalade professionaalidele oodatakse tänavusel aastal messi viimasele päevale ka kodukokki ja kõiki teisi toiduhuvilisi inimesi. Kolmandat korda toimuval FoodFestil on oma toodetega esindatud suuremad Eesti toiduainetööstused ja seotud ettevõtted.

Tänavusel messil esitlevad end 120 eksponenti ja programmis osalejat. Esmakordselt on messil esindatud Eesti suurimaid toiduettevõtteid ühendav Toiduliit, kelle egiidi all osaleb üheskoos 28 ettevõtet. Toiduliit on üks peakorraldaja messi külastajate seas peetavale konkursile Jõulutoode 2006, kus valitakse lemmik nii liha- kui pagaritoodete ning hõõgveinide seast. Toiduliit on aastaid korraldanud tootearendusele suunatud ja uusi tooteid esile toovat tootekonkurssi Parim Toiduaine. Messil on võimalus tutvuda, maitsta ja näha ka selle aasta võidutooteid.

FoodFestil on sel korral esindatud ka mitmed mahetootjad, sealhulgas üle 300 erineva ravim- ja maitsetaimega Karepa Ürdiaed ja mahetoodete müügikett Mahekaup. Oktoobri algul Eestis tegevust alustanud Lavazza Training Centre korraldab huvilistele esitlusi kohvijookide valmistamisest, Viini Kohviakadeemia õppejõud Helmut Panner jagab kohapeal kohvivalmistamise õpetusi. Esitlusele tulevad Nestlé uued jäätised, Aura uus Kirsinektar ja paljud teised uudistooted Eesti turul.

Lisaks eeltoodule valitakse messil tänavuse aasta parim kokk, noorkokk, baarmenite võistkond, noor teenindaja, kelner, kokaraamat, koolisöökla ning jõulutoode.

Laupäeval on mess avatud kella 10st -18ni. Pääse üritusele maksab 60 krooni, lastepilet 40 krooni, sealjuures on kuni 7-aastastel lastel üritusele tasuta sissepääs. Lastele on avatud ka spetsiaalse sisustuse ja programmiga ala.

Toidufestival on üle aasta toidumessiga vaheldumisi toimuv üritus.