Hetkel, kui too istus koos ihukaitsja Marsel Harissoviga autosse, mille roolis oli Jumaškin, võeti nad kinni. Arreteerimist juhtis Tshai. Tema taotlusel saadi ka arreteerimisluba ja läbiotsimisorder. Läbiotsimisel leiti Lazovskilt 1,03 grammi kokaiini ning laetud püstol PM. Harissovilt leiti samuti narkootikume ja registreerimata püstol. Mõlemad viidi Lefortovo eeluurimisisolaatorisse. Ülekuulamisel keeldusid nii Lazovski kui ka Harissov küsimustele vastamast. Jumaškini viis arestikambrist ära FSB valveohvitser.

Peale MUR-i uuris Lazovski tegevust ka FSK 1. terrorismivastane osakond. Alates 1994. aastast juhtis juurdlust eriti tähtsate asjade uurija major Jevgeni Makejev. 1. osakonna ülem oli tollal Aleksandr Platonov. Uurijad mõistsid, kes Lazovski on ja kes tema selja taga seisab. Sestap pani ülemus Makejevi äsja remonditud Lubjanka peamaja üheksandal korrusel asuva väikese kabineti laua taha istuma ning hoiatas, et too uurimismaterjale kellelegi ei näitaks ega arutaks uurimise käiku kellegagi.

Makejev palus anda endale kedagi appi. Varsti saadetigi talle noor abiline, kelleks osutus Aleksandr Litvinenko. Just Makejevilt kuulis Litvinenko esimest korda, et Moskva FSB on muutunud bandiidi-jõuguks.

Ent 1995. aastal kõrvaldati Platonov töölt. Osakonda asus juhtima alampolkovnik (praegu juba kindralmajor) Jevgeni Kolesnikov. Kolesnikovi sokutas FSO-st FSB-sse Barsukov, kes juunis 1995 oli määratud FSB direktoriks. Lazovski kriminaalasi jäi toppama. Ainus, kes edasist juurdlust sanktsioneeris, oli osakonna aseesimees Anatoli Rodin. Kaua neil tegutseda ei lastud – varsti vallandati nii Rodin kui ka Makejev.

MUR tuvastas, et Lozovski kambas oli vähemalt kuus FSB Moskva valitsuse töötajat. Ajakirjandusele ei jäänud selline asi muidugi märkamata. Ajalehes Novaja Gazeta ilmus 11. novembril 1996 riigiduuma liikme ja Novaja Gazeta peatoimetaja asetäitja Juri Štšekotšihhini avalik arupärimine Venemaa FSB direktorile N. Kovaljovile, Venemaa siseministrile A. Kulikovile, Venemaa peaprokurörile J. Skuratovile ja Venemaa presidendi administratsiooni esimehele A.Tšubaisile:

Venemaa riigiduuma julgeolekukomitees saabus minu nimele kiri. Kirja autor on kõrge siseministeeriumi ohvitser. Selles viidatakse, et viimasel ajal on täheldatav organiseeritud kuritegevuse ning õiguskaitseorganite ja eriteenistuste lõimumine. Et kirja autori väidet kinnitada või ümber lükata, palun vastust järgmistele küsimustele:

1. Kas FSB Moskva osakonnas töötavad nimetatud isikud: S. Karpõtšev, S. Mehkov, A. Jumaškin, A. Abovjan, L. Dmitrijev, A. Dokukin?

2. Kas vastab tõele, et naftaoperatsioonidele spetsialiseerunud firma Vitjaz juht Sergei Kublitski kasutab ihukaitsjatena Moskva FSB töötajaid S. Mehkovi ja S. Karpõtševi? Kas Kublitski kohtus Mehkovi ja Karpõtševi juuresolekul korduvalt Tuapse naftatöötlemise tehase juhtkonna ning firma Atlas omanikega?

3. Kas vastab tõele, et Krasnodari linnaprokuratuuri uurijad on korduvalt soovinud seoses Tuapse naftatöötlemistehase direktori mõrva uurimisega üle kuulata FSB Moskva ja Moskva oblasti osakonna töötajat major A. Jumaškinit, kes kohakaasluse alusel on ka regioonivälise kuritegeliku grupeeringu liidri M. Lazovski ihukaitse ülem, kuid pole seda teha suutnud? Kas vastavad tõele väited, et alates 1994. aastast on ülalnimetatud major Jumaškin Lazovski partner ja on koos temaga käinud Tuapses ja Krasnodaris ning ajanud seal naftatoodete äri?

4. Kas vastab tõele, et selle aasta 17. veebruaril pidasid siseministeeriumi töötajad koos S. Kublitski ja M. Lazovskiga kinni ka FSB Moskva osakonna töötajad A. Jumaškini, S. Karpõtševi ning S. Mehkovi? Kui jah, siis kas vastab tõele, et ülalnimetatud isikute FSB töötõendite kontrolli järel lasti nad vabaks? Kas nende vahistamisest teavitati FSB Moskva osakonna juhtkonda, Venemaa Föderatsiooni FSB juhtkonda ja Venemaa Föderatsiooni siseministeeriumi aseministrit V. Kolesnikovi? Kas on tõsi, et siseministeerium ja prokuratuur kahtlustavad kinnipeetud Lazovskit terve hulga tellimusmõrvade sooritamises? Kas Krasnodari linna uurijail on võimaldatud üle kuulata Tuapse naftatöötlemistehase direktori mõrvas kahtlustatavat Kublitskit?

5. Kas vastab tõele, et eelmise aasta 16. oktoobril pidas Moskva kriminaaljälitus kinni 1958. aastal sündinud A. Janini, kelle asjade läbiotsimisel leiti Moskva lennujaama keskvaksali pagasi hoiuruumi kviitung? Kas selle kviitungi alusel väljavõetud pagasi hulgas olid Venemaa Föderatsioonis registreerimata viis automaati AKS-74 U, viis automaadi AKS magasini, kolmkümmend 5,45-kaliibrist padrunit ja kolm padrunit kaliibriga 7,62?

Kas vastab tõele, et see relvastus kuulus kurjategijatele ning oli pärast konfiskeerimist hoiul FSB Moskva ja Moskva oblasti osakonna laos?