“Rifkini kolumn ilmub praegu sellistes mõjukates väljaannetes nagu The Guardian, Süddeutsche Zeitung, L´Espresso, El Pais ning septembrikuust võib sellesse ritta kirjutada veel ühe ajalehe nime – Eesti Päevaleht,” ütles Kook.

Sotsiaal-majanduslik aspekt

Koostöö kasvas välja Rifkini juunikuisest külaskäigust Eestisse, mil ta esines “Avatud ühiskonna foorumil” ja tutvustas oma maailmas palju laineid löönud raamatut “Euroopa unelm”, milles ta kirjeldab Ameerika allakäiku ja Euroopa tõusu.

Samas on Rifkini kirjutiste spekter palju laiem kui sotsiaal-majanduslikud käsitlused, mille kaudu teda Eestis ennekõike teatakse. “Mulle endale on palju intrigeerivamad Rifkini visioonid tehnoloogia ja geneetika arengutest,” ütles Kook.

1943. aastal USA-s sündinud ja seal õppinud Rifkin on viimastel aastatel nõustanud Euroopa valitsusi ja riigijuhte, näiteks Euroopa Komisjoni eelmist presidenti Romano Prodit. Rifkin on kirjutanud 17 raamatut, mis räägivad teaduslike ja tehnoloogiliste muutuste mõjust majandusele, tööturule, ühiskonnale ja keskkonnale. Tema raamatuid on tõlgitud enam kui 20 keelde ja neid kasutatakse sadades ülikoolides.

Jeremy Rifkin on Paul Goble’i kõrval teine välismaalane, kellega Eesti Päevaleht on leppinud kokku regulaarse kommentaariveeru. EPL