Festivali ühe peaesineja Dee Dee Bridgewateri kontserdi piletid on välja müüdud, kuid see ei tohiks heidutada muusikasõpru, sest Eestisse tuleb ka Poola parim lauljatar, uus tõusev täht Anna Maria Jopek ning kontserte annavad ka meie oma lemmikud Helin-Mari Arder, Hedvig Hanson, Rebecca Kontus, Liisi Koikson jt.

Eesti Raadio ja Jazzkaare heategevuskontserdil laulavad koos noorimatega – Eesti Raadio laululastega Liisi Koikson ja Chalice. Seekord kõlavad kirikuvõlvide all Rene Eespere lastelaulud uues seades, mille autor on helilooja poeg Jürmo Eespere. Heategevuskontsert Pelgulinna sünnitusmaja toetuseks toimub viiendat korda.

Anna Maria Jopek, kordumatu tämbriga sopranist, on vaimustatud mitmed maailma jazzitipud, Pat Metheny on tema kohta öelnud: „Anna Maria talent on unikaalne. Ta on julge ja tagasihoidlik ja samas avatud muusik. Kõiges, mida ta teeb võib näha püüdu täiuslikkuse poole. Teda inspireerib muusika ja ta esitab seda väga hästi!“

Anna Maria õppis klaverit ja laulmist, suurel laval debüteeris ta 14-aastaselt, esitades siis koos sümfooniaorkestriga Mozarti klaverikontserti. 1997 esindas ta Poolat Eurovisioonil. Lauljatarilt on ilmunud tosin heliplaati, neist viimased on Upojenie (2002, koostöös Pat Methenyga), Secret (2005) ja 2006. aastal plaadid Niebo ja Californie koostöös Mino Cineluga. Peagi on ilmumas uus heliplaat, kus külalised on Richard Bona ja Branford Marsalis. Lauljatari plaadid on pälvinud Poolas kuldse ja plaatina plaadi staatuse ning tunnustustki on jagunud rohkesti - aasta jazzartisti tiitleid, lisaks hulk Wiktoreid ja Frederyke, mis on kaalukamad Poola muusikaauhinnad, varasemast veel ka Michel Legrandi auhind.

Hedvig Hansoni - Andre Maakeri intiimset duot täiendab seekord Raul Vaigla mahlakas basskitarr ja nii on loota ka põnevaid kahe kitarrivirtuoosi dialooge. Trio kava kannab pealkirja Talvemaastikud ja seal saab kuulata mõndagi lugu esmakordselt. Hedvigi-Andre eestvõtmisel on plaadilettidele jõudmas Unelaulude plaat, kus osalevad mitmed eesti lauljatarid.

Lauljatar Helin-Mari Arder annab Jõulujazzil kolm kontserti uue kavaga „Kuulates Legrandi“, sama nime kannab ka mõne kuu eest ilmunud heliplaat. Sellel kõlavad lugematutele prantsuse ja Hollywoodi filmidele muusika kirjutanud maestro, helilooja ja jazzmuusikuna kõrgelt hinnatud Michel Legrandi romantilised meloodiad neljas keeles ja oma sügavelt läbitunnetatud seadetes. Helin-Mari ansamblis teevad kaasa parimad muusikud eesotsas Siim Aimla ja Teet Raikiga. Koostöös Pöffiga saab pärast kontserti vaadata kultusfilmi „Cherbourgi vihmavarjud“ (1964) Michel Legrandi muusikaga ja Catherine Deneuve’iga peaosas.



Nooruke lauljatar Rebecca Kontus esineb seekord meistrite seltskonnas. Austraalias tunnustatud helilooja-pianist ja pedagoog Henri Peipman on koos eesti muusikutega salvestanud heliplaadi ja andnud kontserte. Talle sekundeerivad kontrabassivirtuoos

Taavo Remmel ja Ahto Abner trummidel. Seekordne kava „Aeg olla püha“ on kantud jõulumeeleoludest.



Jõulujazzilt ei puudu kunagi ka vokaalansambel, sel korral Mare Väljataga kvintett, kus talvelaule, klassikat ja jazziklassikat laulavad koos temaga muusikalitähed Kaire Vilgats, Jakko Maltis, Jelena Juźvik ja Dagmar Oja.



Jõulujazz 2006 toimub 29.novembrist- 17. detsembrini Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Rakveres, Jõhvis, Kuressaares ja Narvas – 20 hingelist kontserti kirikutes ja kontserdisaalides.