Saksamaa tuntuima tarbijanõustamisgrupi Stiftung Warentesti ajakirjas kirjutati detsembris, et espresso valmistamisel on JURA loonud uue mõõdupuu. Täisautomaatne JURA Impressa F50 “sobib neile, kes suudavad teha vahet heal ja halval, sest selle masinaga saab valmistada suurepärast espressot,” märkis ajakiri.

Testides parimaks osutunud masinana kogus Impressa F50 punktisummaks 1,8, mis andis kvaliteedi hindamise skaalal masina üldtulemuseks “hea.” Testi mõõdetavatest näitajatest on kõige olulisem espresso maitse. Ainsa masinana anti SŠveitsi ettevõtte toodetud Impressa F50-le selle eest hinne “väga hea” ehk 1,2 punkti. Samuti oli Impressa F50 esimene täisautomaatne masin ajaloos, mis teenis nii espresso maitse kui ka crema eest välja hinnangu “väga hea”.

Žürii vaimustus “kergelt teravast ja oivaliselt täidlasest Vahemere-hõngulisest maitsest” ning “tihedast ja pähkelpruunist cremast.” Üldhinnangu andmiseks mõõdeti veel teisi olulisi näitajaid (tehniline testimine, käsitsetavus, keskkonnasõbralikkus ja ohutus).

“Stiftung Warentesti” korraldatud test kinnitab, et testi kohaselt on parim masin Impressa F50, milles on ühendatud kõik olulised omadused: väga hea kohvi kvaliteet, masina ebatavaline väliskuju ja maksimaalne kasutajasõbralikkus.

2004. aastal Frankfurdis sai Impressa F50 sellele lisaks veel Ambiente messi disainiauhinna Design Plus. Masina käsitsemine on tänu pöördlülitile ning selge teksti ja graafiliste kujutistega näidikule lihtne. Sarnaselt teiste JURA täisautomaatsete kohvimasinatega saab ka selle masina puhul kasutada erinevaid kohvisegusid ja reguleerida joogi kangust. Impressa F50 jaemüügihind koos automaatse piimavahustajaga on 14 990 kr, maaletooja Infomelton. EPL