Peost osavõtjate rongkäik algab Vabaduse väljakult kell 13 ja kulgeb traditsioonilist marsruuti mööda: Pärnu mnt - Narva mnt - Pirita tee. Rongkäik lõpeb orienteeruvalt kell 16. Rongkäigu läbiviimise ajaks suletakse liiklusele kesklinnas mitmeid teid ja tänavaid ning ümber on korraldatud ka neid läbivate ühistranspordiliinide liiklus.

Rongkäiguks on kella 12 kuni rongkäigust osavõtjate lahkumiseni liikluseks suletud kolonnide kogunemiseks kasutatavad Wismari tänav Toompea tänava ja Toompuiestee vahelisel lõigul, Falgi tee, Toompea tänav, Kiriku plats, Piiskopi tänav, Tõnismäe tänav Kaarli puiestee ja Hariduse tänava vahelisel lõigul, Hariduse tänav Kaarli puiestee, Harju tänav, Müürivahe tänav (Suur-Karja ja Harju tänava vahelisel lõigul) ning Vabaduse väljak.

Kella 13 kuni rongkäigu lõpuni on sõidukid marsruudilt Vabaduse väljak - Pärnu maantee -Viru väljak - Narva maantee - Pirita tee (kuni Lauluväljakuni) suunatud ümbersõidule Lasnamäe ja Pirita suunal mööda Gonsiori tänavat, Laagna teed ja J. Smuuli teed. Rongkäik lõpeb orienteeruvalt kell 16. 28. juunil kella 22 kuni 29. juunil rongkäigu lõpuni on sõidukite parkimine kolonnide kogunemiskohtades ja rongkäigu marsruudil Pärnu maanteel, Narva maanteel ja Pirita teel (kuni Lauluväljakuni) keelatud.

Rongkäigu ajaks on mitmed autobussiliinid ümbersõidule suunatud. Autobussid nr 16, 17A, 23 ja 23A kulgevad mööda Endla tn, Suur-Ameerika tn ja Liivalaia tn, liini nr 40 autobussid liiguvad mööda Paldiski maanteed, (tagasisuunal Tehnika tn), Toompuiesteed, Rannamäe teed ja Mere puiesteed. Liinide nr 1 ja 8 autobussid Kulgevad Pirita teel kuni Lillepi peatuseni ning liini nr 3 autobussid kuni Mere puiestee peatuseni. Liini nr 5 autobussid kulgevad mööda Pärnu maanteed, Liivalaia tänavat, Pronksi tänavat, J. Kunderi tänavat, Laagna teed, J. Smuuli teed, Narva maanteed ja Kose teed ning tagasisuunal Pirita tee - Saare tee ristmiku piirkonnast mööda Kose teed, Vabaõhukooli teed, Rahvakooli teed, Kelluka teed, Narva maanteed, J. Smuuli teed, Laagna teed, Gonsiori tänavat, Pronksi tänavat, Liivalaia tänavat ja Pärnu maanteed; Liinide nr 18, 36 ja 57 autobussid kulgevad Pärnu maantee - Tõnismäe tänava ristmikuni. Liinide nr 19, 29, 29A, 29B, 35, 44, 51, 60 ja 63 autobussid sõidavad mööda Liikuri J. Smuuli teed, Laagna teed ja Gonsiori tänavat, tagasipöördega Gonsiori tänaval enne ristumist A. Laikmaa tänavaga; Liinide nr 34 ja 38 autobussid sõidavad rongkäigu ajal mööda Pärnamäe teed, Narva maanteed, Ussimäe teed, K. Kärberi tänavat, Laagna teed, Gonsiori tänavat, tagasipöördega Gonsiori tänaval enne ristumist A. Laikmaa tänavaga. Liini nr 50 marsruut pikeneb mööda Majaka tn, Lubja tn, Tartu maanteed, Kivisilla tn ning tagasisuunal Kivisilla tn, Gonsiori tn, Pronksi tn, Tartu maanteed, Lubja tn ja Majaka tn. Ühtlasi lühenevad laulupeorongkäigu ajaks trollibussiliinid nr 2, 3 ja 6 Kaarli pst ja Toompea tn ristmikuni ning trolliliin nr 1 on suunatud Balti jaama. Trammiliiklus Pärnu maanteel ja Narva maanteel on alates kella 13 kuni laulupeo rongkäigu lõpuni katkestatud. Liini nr 20 autobussid sõidavad Pärnu maantee - Tõnismäe tänava ristmikuni ning liini nr 2 autobussid sõidavad mööda Tartu maanteed, F. R. Kreutzwaldi tänavat; Gonsiori tänavat, tagasipöördega Gonsiori tänaval enne ristumist A. Laikmaa tänavaga ning tagasisuunal marsruudil Gonsiori tänav, Pronksi tänav ja Tartu maantee. Noorte laulupeost võtab osa umbes 19 000 inimest ja tantsupeost umbes 7300 inimest. 25.-28. juuni hommikul kella 9 kuni kella 19 toimuvad tantsupeoliste harjutused viiel erineval harjutusväljakul. 28. juunil kella 14.00-st kuni 16.00-ni toimub Kalevi Keskstaadionil peaproov-etendus, kus publikuks on umbes 10 000 laululast.

Laulupeo koondproovid toimuvad 28. juunil alates kella 9, kell 17 algab laulupeo peaproov, mis lõpeb kell 21.

28. juunil kell 19 algab tantsupeo esimene etendus, mis lõppeb kell 21 ning 29. juunil toimub kella 10-st kuni 12-ni Kalevi Keskstaadionil tantsupeo II etendus ja 30. juunil kella 16-st kuni 18-ni III etendus. Laulupeo kontsert algab 29. juunil kell 17 ja lõpeb orienteeruvalt kell 20.20.