Ehkki juuksekadu torkab meeste puhul peapaljandikuna paremini silma, kammitseb mure mõlema soo esindajaid. Mees-tüüpi juuksekadu on tavaline kuni 50% meestel, kuid levinud ka üle 40aastastel naistel, ning nagu näitavad viimased teadusuuringud, päritakse sedasorti juuksekadu emapoolset liini pidi. Muudeks põhjusteks on veel haigused, infektsioonid või ka hormonaalsed häired.

Õhenevad piirkonnad

Ajutise ühtlase juuksehõrenemise taga on tavaliselt paari kuu tagused rängad pinged, olgu emotsionaalne või füüsiline šokk – näiteks lähedase kaotamine, operatsioon, rasedus ja sünnitus. Ka muud laadi stress nagu nahahaigused või trauma võivad kahjustada karvafolliikuleid.

Väidetakse, et ka liiga sage föönitamine, blondeerimine, keemiliste lokkide tegemine ja harjamine võib olla juuste väljalangemist soodustav asjaolu, mille tulemusena tekivad koheva frisuuri asemel hoopis püsivalt õhenenud piirkonnad. Bõstrova lisab, et kui peanahka ei kõrvetata, ei juhtu midagi. Iga-päevast föönikasutust juuksur tõesti ei soovita ning paneb südamele kasutada kuumusekaitset ning et juukseid tuleb õrnalt ning ettevaatlikult harjata. Ka möönab ta, et teinekord pole asi väljalangemises, vaid juuksed on hõrenenud rikutud juuksestruktuuri tõttu.

Juuste spektraalanalüüs

•• Firmas Uus Kamelot tehakse juuste spektraalanalüüsi, mille käigus lõigatakse ära salguke juukseid. Lähtudes seisukohast, et juustesse ladestunud keemilised ained näitavad inimest mõjutanud tegureid tema elu jooksul, võrreldakse antud proovi terve inimese keskmise mikroelementide arvuga, arvestades sugu ja vanust.

•• Andmete töötlemine toimub Moskvas ning vastuse saab kuu aja pärast. Eestikeelne vastus maksab 345 ja venekeelne vastus 325 krooni.