Talv tuleb ja nahk muutub üha kuivemaks. Eriti kannatavad kuivuse käes küüned ja küünenahad, hakates kergesti murduma ja inetult narmendama. Katre Kaasik LCNi Küünestuudiost tõdeb, et küüneõli on külmal aastaajal asendamatu. Katkevate küünte puhul on tavaliselt tegu elastsuse puudumisega. Ta soovitab kasutada kas spetsiaalset küüneõli, milles on rohkelt vitamiine, või kodustest vahenditest oliiviõli.

Igapäevaseks kasutamiseks on sobivad küüneõlipulgad, näiteks Essie isuäratavalt aprikoosilõhnaline The Cuticle Pen (228 krooni) ei jäta küll ühtki sõrmekest kuivale.

Head teeb kätemask, mida võib läbi viia täpselt nii tihti, kui on huvi ja viitsimist. Parem ikka sagedamini.

Tore ja kasulik asi on käte koorimine. Maniküürija on ise vaimustuses LCNi meresoolaga koorijast Honeydew melon (139 krooni). Kes armastab ise mässata, võib oliiviõlile lisada suhkrut ja meresoola ning mõne tilga eeterlikku õli.

Üks kiiremaid võimalusi küüsi kasvatada on ravilakid. Sally Hanseni küünelakk Nailgrowth Miracle (179 krooni) lubab salongikvaliteeti ja viie päevaga küüned 30% pikemaks kasvatada. Tõtt-öelda, kui küüned on ikka räbalas seisus, läheb kauem kui viis päeva, kuid visa hingega lakki ülepäeva küüntele kandes avastad ühel päeval, et ilusad küüned oleks justkui iseenesest kasvanud ega murdugi enam nii ülepeakaela.

Kuidas tegutseda profilt?

- Eemalda vana lakk atsetoonivaba küünelakieemaldajaga. Viili küüned kandiliseks, külgedelt vähe ümaramaks. Hetkeseis ei ole kulliküünte poolt, pigem lühemad ja sellevõrra elegantsemad. Kõige küünesõbralikum viil on klaasviil, sest takistab küünte rebenemist.

- Kui armastad veretavaid küünelakke, on muidugi küünelakk kollaseks värvunud. Siis aitab ainult poleerimine. Jämeda teraga poleeri ei soovita maniküürija siiski tihedamini kui kord kuus kasutada, muidu võib küünekihid lahti tõmmata. Küll on aga väga heas kirjas ja sobib lausa igapäevaseks kasutamiseks pehme ja kummine läikepoleer (nt LCN 44 krooni).

- Kanna küünevallidele küünenahaeemaldajat.

- Leota sõrmi sooja seebiveega kausis 5 minutit, siis pane peale küünenahaõli. Lükka küünenahad apelsinipuutikuga tagasi. Kui sul küünenahka eriti ei kasva, saad hakkama ka küüneõlipulka kasutades.

- Võta väheke vatti, niisuta seda küünelakieemaldajaga ja tee küüned õlist puhtaks.

- Pane aluslakk. Lase 2 minutit kuivada.

- Suur kunstitegemine – alusta väikse sõrmeküüne lakkimisest. Aseta pintsel küüne algusse, kuid väikese varuga. Tõmba üks kiht keskele, siis paremale ja vasakule.

- Lase kolm minutit kuivada ja kanna peale teine kiht.

- Pane pealislakk ja lase küüntel 30–45 min kuivada. Kiirkuivataja või -õli vähendab kannatust umbes 10–15 minuti jagu.

- Kui lakki on läinud nahale, tõmba küünelakieemaldajasse kastetud puidutikukesega lakikohad üle või kasuta korrektorpulka, nt LCN (119 krooni).

Hooaja küünevärv

Erinimelised tõmbuvad – see füüsikaseadus kehtib ka küünelakkide kohta. Sel talvel olgu sõrmeküüned õrnroosad, aga varbaküüned süsimustad. Või siis vastupidi. Nii paneb ette Chanel. Paljud naised arvavad aga, et neile tumedad toonid ei sobi. Tavaliselt on aga põhjus selles, et seda õiget pole leitud. Üldiselt kehtib reegel – kahvatule nahale veiniküüned ja oliivinahale kuldpruunid. LCNi valikust nimetab Katre Kaasik selle sügise toonideks šokolaadikarva lakid. Klientide hulgas on endiselt väga pop prantsuse maniküür.

Kui lähed lakki ostma, võtab pooltoonide valik silme eest nii kirjuks, et lõpuks lahkud nõutult. Lakid, millega kindlasti mööda ei pane:

Essie/Mademoiselle (140 krooni) – puhas, õige ja läbikumav esmaabilakk sobib kõigile.

Sally Hansen Nail Prisms (149 krooni) – 3D-värv, vikerkaar pudelis. Iga kord kui käekest liigutad, helkleb küünevarjund isesugusena.

OPI Nail Lacqeur/Lincoln Park After Dark (140 krooni) – sünge, enam kui veinipunane allutab kõrvalseisjad ühe käeviipega.

Kätekreemi favoriidid

Kiireltimenduv: Neutrogena Norwegian Formula Fast Absorbing Hand Cream (59 krooni) – paistab rasvane nagu vaseliin, aga imendub nahka kiiremini kui jõuad öelda toote nime.

Superlõhn: LCN orhidee kätemask (249 krooni) Tänu meeliülendavale aroomile tahad üha uuesti kreemitada ning nahk ei unusta oma iluga sind selle eest tänamast.

Soodne klassik: Kamilli kätekreem (32 krooni) on mõnusa ja ehtsa kätekreemi lõhnaga, meenutab ristiköömneid ja kummelit.

Loodus tuubis: Logona Daily Care Bio-Aloe-Jojoba (52 krooni) – karedad ja muidu karmistunud käed saavad tänu sheavõile, jojobale ja aaloele oma õrnuse tagasi.

Siidsiluja: Sally Hanseni 18 Hour Protective Hand Cream (139 krooni) – salapärasel viisil muutub nahk minutitega nooremaks ja nõtkemaks, toimides tuntavalt kauem kui järgmise kätepesuni.

Salongitase: Sothyse Eau Thermal Spa Velvet Hand Cream (190 krooni) – kuumaveeallikate termaalvete ja sheavõiga kreem imendub kergelt, küüned saavad korraliku kaitse ning nahk on kui samet.