Esialgseil andmeil on hukkunud umbes 60 inimest. Kameruni lennufirmale kuuluv Boeing 737 valmistus maanduma Douala lennuväljale, ent ei jõudnud rajani ning kukkus umbes nelja kilomeetri kaugusele sohu. Enne seda oli lennuk juba korra maanduda katsetanud, kuid selle teadmata põhjusel katkestanud.

Arvatakse, et lennukil oli mingi probleem ratastega, ent avarii põhjuste uurimine alles kestab. Rusude vahelt on elavana päästetud seitse inimest, nende hulgas üks stjuuardessidest, kelle seisund on kriitiline. Osa pardalviibinuist on senimaani kadunud, seega ilmselt hukkunud.

Päästetöödega tegeleb Kameruni armee, kuid operatsiooni läbiviimine on raskendatud, sest lennukivrakk asub tihedas mangroovivõsas. Esimesena jõudsid õnnetuspaigale kalurid oma paatidega, kui lennuki allakukkumisest oli möödunud juba tund aega.

Lennuk oli teel Beninis asuvast Cotonou linnast Doualasse. Suurem osa pardalolijaist olid pärit Kamerunist, Beninist ja Nigeeriast, kuid reisijate hulgas oli ka eurooplasi. Lennukompanii Cameroon Airlines on üks väheseid firmasid, mis korraldab Lääne-Aafrikas regulaarset lennuühendust, ning seetõttu on kompanii liinid alati üle koormatud.

Reuter/Baltic News Service