Ideesid peaks sealt saama iga koduomanik. Noored disainerid peavad mahtuma eelarvesse, milleks on Eesti miinimumpalk 2690 krooni – nii on rahaliselt kõik võrdsed ja peamiselt võistlevad ideed, leidlikkus ja praktilisus. Kasutada võib kõike alates oma kätetööst ja naabrimehe abist kuni endakorjatud lilledega ruumi kaunistamiseni.

Ei ehita uut

Saate peaprodutsent Anneli Järvet rääkis, et igas saates võetakse ette kellegi kodu üks ruum. Oma eluruume võivad pakkuda ka televaatajad. Igas saates osaleb uus võistkond tudengeid, kellel on ruumi ümberkujundamiseks vabad käed, aga piiratud rahakott.

Midagi ei ehitata ega lammutata, nagu on näha olnud mitmes välismaises reality show’s. Erandiks on üks korter. Selle valmimist jälgitakse igal nädalal eraldi lõiguna ning saates näeb, kuidas sisearhitektide käe all üks eluruum täiesti uue ilme omandab.

Hinnangu tehtud tööle annab sisearhitekt Merle Eek, kes ühtlasi valgustab televaatajaid sise- ja kodukujunduse üldtrendidest. Tulemust saavad hinnata ka televaatajad ning kõige enam punkte kogunud noored sisekujundajad võidavad auhinnareisi kodu- ja sisustuskaupade messile Euroopas.

Saadet juhib “Baari” saatest tuntud Annika Kiidron, kes ka ise töödes kaasa lööb.