Auhind, mille suurus on 3000 eurot, antakse üle 14. juulil Dublinis toimuval Euroteaduse Avatud Foorumil ESOF 2012.

Euroteaduse fond Euroscience Foundation asutati aastal 2000 peakorteriga Hannoveris ja selle eesmärk on Euroopa teaduse ja kultuuri edendamine. Fond annab välja teaduse populariseerijate auhindu – ühele seeniorile ja kahele juuniorile – ning toetab töötubasid ja sümpoosione.

Laiemale publikule

Euroteaduse fond keskendub teadusajakirjandusele ja uurimistulemuste vahendamisele laiemale publikule. Auhindu antakse välja alates aastast 2001 toimetajatele ja kirjanikele nende saavutuste eest teadusajakirjanduse edendamisel Euroopas. Esimese auhinna pälvis Briti teadusajakirja Nature toimetaja Philip Campbell. Selle auhinnaga on austatud teadustoimetajaid sellistest väärikatest väljaannetest nagu Die Zeit, Dagens Nyheter, Süddeutschen Zeitung, hispaaniakeelne versioon ajakirjast Scientific American, Nature, New Scientist, The Guardian, BBC World Service, Nepszabadsag jt.

Tiit Kändler on Eesti Päevalehe teadustoimetaja ja blogiportaali teadus.ee pidaja ning teaduse suvekoolide korraldaja. Ta on ka 12 raamatu autor.