Jazzi-võtmes kirjutatud teose puhul on tegemist Missa brevise´ga, mis tähendab lühendatud missat, milles puudub Credo osa. „Toredasti on ühendatud pikk kiriku traditsioon ääretult mõnusa tänapäevase jazziga. Selles kuues on väga põnev asi,“ ütles dirigent Raul Talmar.


Tangoballett toob vaatajate-kuulajateni Astor Piazzolla (1921-1992) muusika ja Dmitri Hartsenko koreograafia. Hartsenko tantsupartneriks on Helen Org-Veidebaum, musitseerivad Tiit Kikas ja Allan Jakobi.


Astor Piazzola muusika on välja kasvanud traditsioonilisest Argentiina tangost. Siiski lõi helilooja täiesti uue stiili – “El Tango Nuevo”, uue tango, mis mõeldud kuulamiseks kogu maailma kontserdisaalides.


Tõsise ja kerge, klassikalise ja improvisatsioonilise muusika  piiridel kõikumine ning modernsete ja klassikaliste lahenduste segu tantsus toob sumedasse suveõhtusse suuri tundeid.


Lisaks esinevad Tohisoo lapsed, Viljandi teatritudengite pärimusmuusika-ansambel NolensVolens ja Skaravan, kes liiguvad jazzi ja elektroonika piirimail.


Reedel, 31.juulil näeb Kohilas festivali raames ka öökino (algus kell 22.30). Pühapäeval, 2.augustil toimub festivali teine osa - Kapa Rock, kus esinevad teiste seas Zetod, Kosmikud, Aides, Ans Andur ja Rock Hotel.


Festivali pass maksab eelmüügis 160 EEKi. Piletilevi ja Statoili müügipunktides on saadaval ka ühepäevapiletid Kapa Klassikale, mis maksavad 80 EEKi (kohapeal 100 EEKi).




Lisainfo: