Ennast tutvustamata ütles helistaja, et Karini missivõistluse litsentsiga pole kõik korras. Et kuigi Kiisler nõudis Karinilt poolt litsentsiraha, olevat keegi sponsor selle Karini eest juba välja ostnud.

Karin teadis, millele helistaja vihjab. Juba aastaid peavad Raivo Kiisleri missid tähtsa iludusvõitluse hirmkalli litsentsi ise lunastama. Et tänavu Londonisse "Miss Worldile" pääseda, pidi iga miss lunastama 3875 naela ehk ligi 100 000 krooni maksva litsentsi. Kiisler on aga missidega kokku leppinud, et litsents muretsetakse kahe peale. Pool tuleb missilt ja teine pool temalt. Karin leidiski oma vanemate kaudu litsentsi rahastaja. Niisamuti leidis ka Kiisler Sirowa Eesti näol sponsori.

Ent anonüümkõne tegi Laasmäe valvsaks.

"See pani mind alguses mõtlema. Tõepooles maksin ise pool litsentsi kinni. Aga miks mulle öeldakse, et seda on minu eest teinud keegi kolmas? Et minu raha oleks nagu kellegi taskusse läinud," hakkas Karin helistajat peaaegu uskuma.

Ennast hästi valitsev Karin ei jäänud kauaks mõtlema, helistas kohe oma mänedžerile Raivo Kiislerile ja nõudis keevaliselt temalt selgitust. Ohkas aga kergendatult, kui mõne minuti pärast selgus, et helistaja oli siiski valetanud.

"Me oleme Kiisleriga kolm aastat koostööd teinud, meil on kõik sujunud. Ma ei tahtnud küll uskuda, et Kiisler mind petab," sõnas ta. "Nagu selgus, oli see valeinformatsioon."

Kiisleri sõnul oligi keegi Kariniga nalja teinud. Missid peavad tõepoolest võistlusele sõites pool litsentsi rahast ise tasuma. Nii on seda teinud ka näiteks Auli Anderson ja Ly Jürgenson (nüüd Sal-Saller). Halbu inimesi, kes tahavad iga hinna eest teisi kuulujuttudega traumeerida, on küllalt.

"See on jutt, mida ei saa isegi kommenteerida. Kuidas keegi maksab litsentsi kinni ja mina ei tea seda? Absurd," nentis Kiisler ja lisas, et tegelikult maksis ta Londonisse sõidule veel pealegi: ostis Karinile ka sihtpunkti ja tagasi 5000 - 6000kroonise lennukipileti.

"Siin Eestis missivõistlustega kasumisse ei jõua. Hea kui ots otsaga kokku saab," lisas Kiisler.

Ja kuigi Karin veidi kahetseb, et anonüümkõnet tõe pähe võttis, on ta selguse pärast rõõmus. "Rahaasjades peab kord majas olema," kinnitab Karin Laasmäe.

Kirsti VAINKÜLA