"Ma ei ütle, keda ma isikuliselt valisin, aga Isamaaliitu," kergitab Karin kujuteldavalt valimiskabiini kardinat, kui on tembeldatud valimislehe komisjoni valvsa pilgu all kasti libistanud.

Mulluse missiaasta jooksul paljude inimestega tutvunud Karin Laasmäe tunnistab, et kandidaatide nimekirjas oli tal üsna mitu tuttavat. Aga valikut keerulisemaks see ei teinud.

"Kindlasti ei ole ma selline inimene, kes helistaks volikokku valitud sõbrale, et paranda nüüd ruttu see või teine asi minu maja juures ära," räägib kaunitar.

Karin Laasmäe praegune kodu ei asugi tegelikult Lasnamäel. "Elan kesklinnas. Lasnamäel on mu vanemad," räägib ta. "Mõtlesin küll veidi, et kus oleks mul õigem valijaks olla, aga elukoht muutus suhteliselt hiljuti. Lasnamäel olen ma lapsest saadik elanud, tean siinseid probleeme paremini. Esialgu tunnen, et õigem on valima tulla Lasnamäele."

Karin Laasmäe arvab, et kohalik võim peaks Lasnamäel esimese asjana muutma kivilinna turvalisemaks ja mõnusamaks keskkonnaks vanuritele ja lastele.

"Näiteks looma haljasalasid ja parke," nimetab Laasmäe. "Samuti võiks luua lastele palju rohkem huviringe, et tegevusetus ei viiks kuritegevusele. Meie peret puudutas see väga lähedalt, kui noorte kamp lükkas lifti ees pikali meie 85aastase vanaema ja röövis talt 500 krooni. Olin sellal Ameerikas (mai, Miss Hawaii Tropic 99, esimene printsess). Nad ei rääkinud sellest mulle, aga vanaema oli pikka aega haige. Mina käisin lapsena tantsimas ja olin koolis viieline, kuid ma nägin, et tegevusetusest sattusid bandedesse isegi tüdrukud."

Kas Karin Laasmäe usub, et tema poolt valitu hakkab Tallinna volikogus nende muredega tegelema? Äkki on too praegu hoopis suurema võimu juures ja püüdis kohalikus valimisnimekirjas hääli?

"Ma arvan, et see ei ole probleem," usub Karin. "Ma andsin hääle inimese poolt, aga kui konkreetselt tema ei hakka volikogus tööle, siis erakond on ju ikkagi üks."

Veel on vara öelda, kas kunagi hakkab Karin Laasmäe eile langetatud valikut kahetsema. Poolteise aasta tagust raskemat valikut, kus keskkoolipingist otse kõrgkooli mineku asemel sai otsustatud reiside kasuks, kaunitar ei kahetse. Ehkki tunnistab: "Olen nüüd silmaringi laiendanud ja jõudnud järeldusele, et õppimine on kõige tähtsam." Karin Laasmäe õpib Tallinna Kõrgemas Kommertskoolis rahvusvahelist ärijuhtimist.

Jaan VÄLJAOTS