1. Candi-Lact

TABLETID

Sisaldavad nelja piimhappebakterit, inuliini ja greibiseemneekstrakti. Pärmseen kuulub suu ja soolestiku normaalse mikrofloora hulka. Hormonaalsed muutused, antibiootikumide ravi, rasestumisvastased pillid, tampoonide kasutamine, haigused ja stress võivad aga põhjustada pärmseene vohamist. Soolestikus vohava kandidoosi tunnused on täitumustunne mao piirkonnas, kõhukinnisus või -lahtisus, soor ja hambakaariese teke. Piimhappebakterid koos greibiseemneekstraktiga tugevdavad immuunsüsteemi, greibiseemneekstrakt omab tugevat antimikroobset toimet. Inuliin on piimhappebakteritele toitekeskkonnaks ja aitab kaasa piimhappebakterite paljunemisele. Kasutatakse pärmseente ja teiste kahjulike bakterite poolt põhjustatud vaevuste vältimiseks soolestikus.

2. Protexin Balance +

KAPSLID

Spetsiaalne toode üle 50-aastastele, lisaks piimhappebakteritele on lisatud ka A-, C- ja E-vitamiin ning fruktooligosahhariid (prebiootikum). Organismi vananedes inimese seedetegevus aeglustub ja immuunsüsteem nõr-geneb, samuti väheneb kasulike bakterite hulk soolestikus. Seetõttu  tekivad ka seedehäired kergemini ja on raskemini ravitavad. Protexin Balance + kapslid tagavad seedetrakti normaalse tegevuse ja tugevdavad immuunsüsteemi.

3. Acidophilus F.O.S. 

KAPSLID

Sisaldavad probiootilisi baktereid, märapiimapulbrit, rohe-vetikat ja oligofruktoosi (F.O.S.). Probiootilised piimhappebakterid taastavad soole mikrofloora tasakaalu, intensiivistavad seedetegevust, puhastavad soolt ja aitavad eemaldada mürgiseid aineid ning tugevdavad immuunsüsteemi funktsiooni üldiselt. Oligofruktoos ja märapiimapulber on vajalikud toitained probiootilistele bakteritele, soodustavad nende bakterite paljunemist ja aktiivsust. Märapiim soodustab lisaks ka seedimist ja aitab eemaldada soolest mürgiseid baktereid. Rohevetikas aitab samuti mürkaineid eemaldada ja annab täiendavalt üldtugevdava  ja toniseeriva toime. 

4. Protexin Restore

PULBER

Imikutele ja väikelastele mõeldud probiootikumide kompleks, mis sisaldab seitset piimhappebakterit, sealhulgas Bifidobacterium infantis (lastele omane). Hoiab korras lapse seedimise, vähendab gaase, loob heaolutunde kõhus. Ei sisalda maitse- ega värvaineid. Pulbri võib segada veega, piimaga, mahlaga või panna toidu sisse.

5. Lacto Lady 

TABLETID

Jõhvikaekstrakti ja nelja piimhappebakteri kombinatsioon. Lacto Lady kaitseb kuseteid ja intiimpiirkoda kahjulike bakterite eest ja sobib kasutamiseks neile, kes on hädas sagedaste kuseteede põletikega. Piimhappebakterid kaitsevad kuseteid ja intiimpiirkonna limaskesti kahjulike bakterite eest, moodustades limaskestale kaitsva mikro-floora. Piimhappebakterid kuuluvad tupe normaalsesse mikrofloorasse ja kaitsevad seda kahjulike bakterite ja pärmseente eest. Jõhvikaekstraktis sisalduvad ained aitavad vältida bakterite kinnitumist kuseteede limaskestale. Jõhvikas aitab vältida ka seeninfektsiooni kuseteedes. Kasutatakse kuseteede põletike profülaktikas kui ka antibiootikumide ravikuuri ajal.

6. Lacto Seven

TABLETID

Sisaldab seitset erinevat piimhappebakterit ja inuliini, mis soodustab piimhappebakterite kasvu soolestikus ja on nende toitekeskkonnaks. Inuliin on looduslik prebiootiline kiud, mis ei allu seedetraktis ensüümide lagundavale toimele ja liigub sellisena jämesoolde ning on seal piimhappebakteritele toit-aineks. Kasutatakse sooletegevuse häirete korral (kõhupuhitus, -lahtisus või -kinnisus). Inuliin alandab ka kolesteroolitaset, parandab kaltsiumi imendumist ja tugevdab immuunsust. Lacto Seven’it võib kasutada alates vastsündinutest, vastunäidustusi ei ole. Võib kasutada ka raseduse ja imetamise ajal. Tabletti võib närida või tervelt alla neelata. Lacto Seveni piimhappebakterid on kaetud proteiinikihiga, mistõttu taluvad hästi maohapet ja sapinõret ning säilivad katmata bakteritega võrreldes kauem elus.

Proviisor Linda Neostus

Mis on probiootikumid?

••  Kõikide tervete inimeste seede-traktis leidub miljoneid kasulikke ja häid baktereid, mis omavad elutähtsat rolli seedetegevuses ja immuunsüsteemis.

••  Neid kasulikke baktereid nimetataksegi probiootikumideks ehk piimhappebakteriteks.

••  Nad tasakaalustavad ja taastavad soolestikule looduslikult omast bakteriaalset keskkonda. Kui mingite väliskeskkonna tegurite mõjul väheneb seedetraktis kasulike bakterite hulk ja ülekaalu saavutavad kahjulikud bakterid, tekivad kõhulahtisus ja -gaasid, ühtlasi nõrgeneb immuunsüsteem.

••  Kogu organismi vastupanuvõime haigustekitajatele langeb ning organismi normaalne talitlus on häiritud.

••  Probiootikumid on tähtsad kogu elu jooksul, alates lapseeast ja lõpetades vanaduspõlvega, sest lisaks seedetegevuse korras hoidmisele piiravad nad ka pärmiseente vohamist soolestikus, leevendavad allergiasümptomeid ning pärsivad korduvaid kuseteede põletikke.

••  Samuti toetavad nad organismi antibiootikumiravi ajal ja järgselt.

••  Probiootikumide kõrval kasutatakse ka prebiootikume. 

••  Prebiootikumid on maos ja peensooles lagunematud vesilahustunud kiud, mis on jämesooles piimhappebakterite toitaineks.

••  Prebiootikumid soodustavad piimhappebakterite paljunemist, sooleseinale kinnitumist ja tegevust.

••  Üks tuntumaid prebiootikume on inuliin, mida saadakse sigurist.