Kelt konjak – eestimaine eksklusiivne kingitus


Kelt konjak on toodetud parimas konjakiregioonis Grande Champagne`s küpsenud viinamarjadest. Peakorter asub St Aubini mõisas (ajalugu ulatub aastasse 1296), kus toodetud õilsad joogid kuuluvad kindlasti peenemate konjakite eliitklubisse.


Kogu Kelt konjaki sari kannab nimelisandit Tour du Monde.

Lahtiseletatult tähendab see, et enne villimist teeb konjak rustikaalsetes tammevaatides reisi ümber maailma. Vaadid on täidetud konjakiga vaid 75 % ulatuses, mistõttu maitse küpseb eriliseks tänu temperatuuri ja rõhu pidevale muutumisele. Väga oluline on ka õige vaadi valik.

Prantsusmaa metsadest pärit tammepuuvaadid annavad joogile iseloomuliku värvuse ja maitseomadused. Merereisil loksudes muutub konjaki konsistents kolme kuuga kümne aasta vanuse konjaki sarnaseks. Kolmekuulise vaadis loksumise läbinud konjak seisab veel enne pudelisse villimist pool aastat keldris.

•• Kelt Tour du Monde Petra Grande Champagne Cognac

Maailmas tunnustatud ajakiri “Wine Entusiast” paigutas Kelt Petra konjakite edetabelis võitja Hennessy Pardis Extra järel auväärsele kolmandale kohale (97 punkti 100st võimalikust).

Kelt Petra maitsebukett on nüansirikas. Algne pähklimaitse asendub peagi lillelise ja ürdimaitselise tundega. Sügav, rikas ja värske impulss taandub ning suhu jääb ootamatult pikk kuivatatud virsikute ja tammevaadi dekadentlik järelmaitse.

•• Kelt Tour du Monde Kelt XO Grande Champagne Cognac

Kelt XO hoiab samas nimekirjas neljandat kohta (maksimumist 96 palli). Rikas, kompleksne, vaniljemaitseline; magus ja delikaatne kooslus on ühendatud tammearoomiga. Tõeline küps daam, keda niipea ei unustata.

•• Kelt Tour du Monde Kelt VSOP Grande Champagne Cognac

Lisaks kahele eksklusiivsele ja asjatundjate hinnangul väga headele konjakitele on Kelti konjaki chateau’l välja pakkuda veel ka Kelt VSOP (maksimumist 86 punkti). Küps ja täidlane; maitselt jõuline ja terav.

•• Kelt Armagnac X.O on maheda ja peene maitsega saavutanud suure soosingu nende hulgas, kellele ei meeldi teravamaitselised armanjakid ja konjakid.


Konjak – digestiiv ja relaksant

Konjakit tuleb nautida. Kui aega on piisavalt, vali XO. Kiireks ergutiks sobib aga hästi VSOP.  Teadaolevalt aitab konjak toitaineid absorbeerida ja seedida. Ühtlasi mõjub  lõdvestavalt ja rahustavalt ning sobib suurepäraselt madala vererõhu tõstmiseks. 

 

 

Marek Demjanov soovitab:

•• Parim viis konjaki nautimiseks on hea kaaslane, õige pokaal ja sobilik temperatuur – toa- või ihutemperatuuril või jääga oleneb eelistusest. Kui sul tekib vajadus katta laud suupistetega, proovi värskeid aedvilju koos konjakiga maitsestatud külma Rougefordt´i juustu kastmega.

 

Juustu / konjakidipp värskete aedviljadega

(umbes 6-sele seltskonnale)


•• Tükelda mõõdukas koguses värsked aedviljad (kurk, porgand, varsseller, apteegitill, kõ-vad tomatid, eri värvi paprika, redis, lillkapsas jm) parajalt suurteks sektoriteks või 1X 5cm prussideks. Aseta madala äärega kaussi või vaagnale.

•• Varu 200-300g Rougefordt´i ja 200-300g maitsestamata toorjuustu (creme fraiche), 100g hapukoort või väga kerget majoneesi.

•• Võta 4 supilusikatäit konjakit, sega korralikult läbi ja serveeri paaris väiksemas kausis, kaunista kreeka vm pähklite ja värske maitserohelisega.

•• Juurde paku värsket kõva koorikuga saia – baquett´i, ciabatta´t või boccacia´t.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare